Blog

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان اعلام کرد؛
ایران رتبه دوم در مصرف آنتی بیوتیک در جهان!

اصفهان بر اساس آخرین گزارش سازمان جهانی بهداشت(WHO)، ایران رتبه دوم در مصرف آنتی بیوتیک در جهان را دارد و این میزان مصرف یعنی چیزی حدود ۱۶ برابر مصرف کل دنیا!

به گزارش گیاه نیوز به نقل از ایسنا : آخرین رویداد از سلسله نشست‌های «ترجمان دانش» در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان برگزار شد. در این نشست، حمید سلگی، متخصص باکتری شناسی پزشکی و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، پژوهش خود را تحت عنوان «ارزیابی عفونت‌های ثانویه یا همزمان باکتریایی در بیماران کووید ۱۹ بستری در مرکز آموزشی درمانی امین اصفهان» ارائه کرد.

دراین ارائه، او با بیان اینکه عامل اصلی عفونت‌های بیمارستانی، باکتری‌ها هستند، اظهار کرد: در این مطالعه ما تمرکز خود را بر روی بیمارانی گذاشتیم که در بیمارستان بستری هستند، زیرا بیماران بستری در بخش آی سی یو، بیشترین ریسک ابتلا به بیماری‌های عفونی را دارند.

وی ادامه داد: با انجام این مطالعه که بر روی بیماران بستری در ۲ آی سی یو بیمارستان امین انجام شد، مشخص شد که تعداد بیمارانی که با ابتلا به کووید در بیمارستان بستری می‌شوند و سپس دچار عفونت دیگری می‌شوند، تقریبا به دو برابر افزایش پیدا می‌کند.

این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، یادآور شد: در این مطالعه مصرف آنتی بیوتیک‌ها موضوعی مهم است. کووید، یک بیماری ویروسی است و در بیماری‌های ویروسی، معمولا آنتی بیوتیک نباید تجویز شود. این در حالی است که در این مطالعه مشخص شد، تقریبا همه بیماران ما حداقل یک آنتی بیوتیک را در بیمارستان دریافت کرده بودند. متاسفانه آنتی بیوتیک‌هایی که برای آن‌ها تجویز شده بود جزء قوی ترین آنتی بیوتیک‌های موجود در دنیا بود که این نشان می‌دهد تجویز و مصرف آنتی بیوتیک در سطح بیمارستان هم زیاد بوده است.

او هشدار داد که بر اساس آخرین گزارش سازمان جهانی بهداشت(WHO)، ایران رتبه دوم در مصرف آنتی بیوتیک در جهان را دارد و این میزان مصرف یعنی چیزی حدود ۱۶ برابر مصرف کل دنیا!

این متخصص باکتری شناسی پزشکی، در خصوص خطرات خودسرانه مصرف آنتی بیوتیک گفت: باید آگاه باشیم این آنتی بیوتیک‌ها باکتری‌های مفید بدن ما را از بین می‌برند، ریسک عفونت‌ها را افزایش می‌دهند، سیستم ایمنی بدن را ضعیف‌تر، طول بیماری را بیشتر و فرد، مستعد عفونت‌های بیشتری می‌شود. به همین دلیل باید به پزشکان اعتماد کنیم و از مصرف خودسرانه آنتی بیوتیک پرهیز کنیم.

او در پایان بیان کرد: در نتیجه انجام این مطالعه، از تجویز بی رویه آنتی بیوتیک در اورژانس و آی سی یو جلوگیری شد و توانستیم یکی از باکتری‌ها که باعث عفونت‌ شده بود را از طریق نظارت، آموزش، تغییر نگرش و دیدگاه پرستاری تا ۹۰ درصد کنترل کنیم.

 

خواص گیاه دارویی اکیناسه

اکیناسه (اکیناسه پورپوره) معمولاً به عنوان تخم گل بنفش شناخته می شود. این گل دیگری است که به طور معمول در چای برای تسکین علائم مختلف و تقویت سیستم ایمنی بدن استفاده می شود. این گیاه محبوب اغلب برای تسریع بهبودی از سرماخوردگی استفاده می شود. توجه به این نکته مهم است که در صورت مصرف مداوم دوزهای بالا ، اکیناسه می تواند اثرات منفی مانند حالت تهوع و سرگیجه ایجاد کند. پرورش گیاهان دارویی اکیناسه بیشتر در خاک های شنی و لومی انجام می پذیرد.

مزایای سلامتی گیاه اکیناسه :

  • باعث جلوگیری از عفونت های دستگاه ادراری و درمان آن می شود.
  • سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند.
  • مشکلات تنفسی فوقانی را برطرف می کند.
  • با عفونت ها مبارزه می کند.
  • علائم ناشی از سرماخوردگی را کاهش می دهد.

موارد استفاده :

  • ریشه ها، برگ ها و گل ها را برای یک چای دم کنید.
  • به صورت قرص مصرف کنید.

دانشگاه علوم پزشکی آمار مرگ و میر ناشی از آلودگی هوا را ارائه دهد

اصفهان-رئیس شورای شهر اصفهان گفت: مسئولان دانشگاه علوم پزشکی باید آمار مرگ و میر ناشی از آلودگی هوا را ارائه دهند.

به گزارش گیاه نیوز به نقل از مهر، محمد نورصالحی رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان در نطق پیش از دستور صد و سیزدهمین جلسه علنی شورای اسلامی شهر اصفهان با گرامیداشت روز دانشجو اظهار کرد: دانشجویان تأثیر بسزایی در رشد و بالندگی کشور دارند که روز به روز مشارکت این قشر در عرصه‌های مختلف بیشتر می‌شود که جای امیدواری دارد.

وی با اشاره به آلودگی هوا بیان کرد: از ماه‌ها قبل پیگیر این معضل بودیم همان طور که در نیروگاه شهید منتظری حضور پیدا کرده و مشکلات و مسائل را از نزدیک بررسی کردیم و قرار است در جلسه کمیسیون تلفیق با مسئولان محیط زیست و صنایع اصفهان هم‌اندیشی داشته باشیم.

محمد نورصالحی با اشاره به نقش منابع آلاینده ثابت و متحرک افزود: همواره بین درصد نقش این دو نوع آلاینده مباحثی مطرح بوده که فارغ از آن، مشخص است که صنایعی در اطراف شهر توسعه پیدا کرده‌اند.

وی گفت: با فقدان قانون یا ضعف نظارت صنایع متعددی شامل ۴ هزار واحد بزرگ و کوچک در اطراف شهر مستقر شده‌اند و این سبب بروز انواع آلودگی‌ها در این فصل می‌شود.

رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان تأکید کرد: انتظار ما انتقال این صنایع به محدوده‌ای دور از شهر است و چاره‌ای جز این نیست، البته این انتقال نیازمند قانون، متولی، عزم و اراده است.

شهید منتظری آماده انتقال است

وی تصریح کرد: نیروگاه شهید منتظری از جمله صنایع آماده انتقال است و باید برای جابجایی به این صنعت کمک شود.

رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان با بیان اینکه جان انسان‌ها بیش از هزینه‌های جابجایی یا تعطیلی یک صنعت ارزش دارد، گفت: مسئولان دانشگاه علوم پزشکی باید آمار مرگ و میر ناشی از آلودگی هوا را ارائه دهند.

وی در خصوص منابع آلاینده سیار بیان کرد: در خصوص سوخت مصرفی شرایط بهتر است و به گفته مسئولان عمده سوخت مصرفی در اصفهان استاندارد بالاتری نسبت به گذشته دارد.

نورصالحی با اشاره به مسئولیت مدیریت شهری در حوزه حمل و نقل عمومی گفت: پیش از این شهرداری بیش از ۱۲۰۰ دستگاه داشته که به دلیل مسائل سال‌های گذشته تعداد آن به ۶۰۰ دستگاه کاهش پیدا کرده است. البته مدیریت شهری با هدف تقویت ناوگان اقدام به خریداری ۴۰۰ دستگاه اتوبوس کرده است.

اتوبوس‌های برقی برای مرکز شهر خریداری شود

وی افزود: تلاش می‌شود برای هسته مرکزی شهر اصفهان اتوبوس‌های برقی خریداری شود هرچند که هزینه سنگینی دارد، هر یک از اتوبوس‌های برقی که تولید داخل است، دو برابر یا بیشتر نسبت به اتوبوس‌های دیزلی هزینه دارد. در همین راستا تفاهم‌هایی را محقق کردیم که امیدواریم به زودی منجر به خرید اتوبوس‌های برقی شود.

رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان بیان کرد: سال‌هاست عمر تاکسی‌های شهر بالای ۱۲ سال است و برخی تاکسی‌ها بیش از ۲۰ سال عمر دارند، برای ورود تاکسی‌های نو دولت باید همراهی کند، همچنین شنیده‌ایم که وزارت صمت درصدد ورود تاکسی برقی است که تزریق این تاکسی‌ها به ناوگان حمل و نقل شهرهای بزرگ می‌تواند مؤثر باشد.

وی ادامه داد: ترویج استفاده از خودروهای عمومی و وسایل حمل و نقل پاک، تبدیل موتورسیکلت‌های بنزینی به برقی از دیگر اقداماتی است که می‌تواند به کاهش آلودگی هوا کمک کند.

برای تأمین ناوگان مترو درخواست کمک داریم

نورصالحی با بیان اینکه با سفر رئیس سازمان محیط زیست به اصفهان تبدیل ۱۰۰ هزار دستگاه موتورسیکلت بنزینی به برقی با وام مطرح شد، گفت: از مسئولان کشوری و استانداری برای تأمین ناوگان مترو درخواست کمک داریم زیرا با افزایش این ناوگان سرفاصله حرکت قطار شهری کاهش پیدا می‌کند.

وی با بیان اینکه عملیات اجرایی خط دوی مترو در حال پیگیری است، گفت: مدیریت شهری به تنهایی حریف همه مشکلات نخواهد بود، بنابراین از استاندار و وزیر کشور که قبول دارند اصفهان جز آلوده‌ترین شهرهای کشور است انتظار حمایت بیشتری داریم.

رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان با توصیه به شهروندان افزود: مردم نیز به استفاده کمتر از خودرو، تنظیم موتورخانه‌ها و هر اقدام دیگری که می‌تواند به کاهش آلودگی هوا کمک کند، مبادرت بورزند.

نورصالحی با بیان اینکه مدیریت شهری در حوزه مناسبت‌های ایام فاطمیه همکاری خوبی با هیأت‌های مذهبی خواهد داشت، گفت: در روز شهادت حضرت زهرا (س) مراسم تشییع شهدای گمنام در اصفهان برگزار می‌شود و امیدواریم بتوانیم پاسدار خون این عزیزان باشیم.

عناب و خواص فوق العاده آن

میوه عناب (به انگلیسی Jujube ) که به عنوان خرمای چینی یا خرمای قرمز نیز شناخته می‌شود، یک میوه بومی در مناطق شمالی آسیا است اما در سال‌های اخیر در سر تا سر جهان از محبوبیت خاصی برخوردار شده است. جالب است بدانید که در کنار طعم مطبوع و رنگ جذاب قرمز، خواص عناب نیز یکی از دلایل محبوبیت بالای آن به حساب می‌آید.

مهمترین خواص عناب روی سلامتی

عناب خواص زیادی برای سلامتی دارد و در بسیاری از کشورها گزینه‌ای پر کاربرد در طب سنتی است. این میوه از جمله میوه‌های کم کالری بوده که درصدی بالا از فیبر، ویتامین‌ها، و مواد معدنی را شامل می‌شود. ارزش غذایی هر 100 گرم از نوع نرسیده عناب به شرح زیر است:

کالری: 79

پروتئین: 1 گرم

چربی: 0 گرم

فیبر: 10 گرم

کربوهیدرات: 20 گرم

ویتامین ث: 77 درصد از ارزش روزانه (DV)

پتاسیم: 5 درصد میزان ارزش روزانه

خاصیت عناب برای فشار خون و کم خونی

به دلیل خواص عناب برای فشار خون این میوه یکی از انتخاب‌های رایج برای کنترل فشار خون بالادر طب سنتی به حساب می‌آید. خرما چینی سرشار از مواد معدنی مثل پتاسیم، فسفر، منگنز،آهن و روی است. به لطف چنین مینرال‌هایی، جریان خون در بدن بهبود یافته و همچنین به دلیل افزایش هموگلوبین‌ خون ناشی از آهن موجود در عناب، خطر ابتلا به کم خونی نیز کاهش پیدا می‌کند. بنابراین، علاوه بر مزه شیرین و دلچسب، خواص عناب برای فشار خون و کم خونی می‌تواند دلیل دیگری برای گنجاندن این میوه در رژیم غذایی شما باشد.

خاصیت عناب برای کبد

بنا به گزارش سال 2009 مجله سلامت هلندی Ethnopharmacology که به بررسی تاثیر مواد طبیعی بر روی سلامت می‌پردازد، عناب به سبب سرشار بودن از آنتی اکسیدان‌ها می‌تواند باعث پیشگیری از آسیب دیدن کبدشود. رادیکال‌های آزاد موادی هستند که از طریق مواد سمی، سیگار کشیدن و همچنین قرار گرفتن در معرض اشعه ایکس، آلاینده‌های هوا و مواد شیمیایی صنعتی در بدن به وجود آمده و یکی از تاثیرات آن‌ها بر روی بدن آسیب دیدن کبد است. آنتی اکسیدان‌ها به نحوی نقطه مقابل رادیکال‌های آزاد به حساب آمده و می‌توانند اثرات منفی آن‌ها را خنثی کنند. از این رو، می‌توان به خواص عناب برای کبد به عنوان منبعی مناسب از آنتی اکسیدان‌ها پی برد.

بهبود سیستم ایمنی و مقابله با سرطان

برخی مطالعات حاکی از این هستند که خواص آنتی اکسیدانی عناب می‌تواند باعث تقویت سیستم ایمنی و قدرت بخشیدن به بدن برای مقابله با سلول‌های مضر مثل سلول‌های سرطانی شود.

خاصیت عناب برای دیابت

خواص عناب برای دیابت و تاثیر آن در پیشگیری از سکته یکی دیگر از دلایل مصرف و محبوبیت این میوه به شمار می‌رود. همانطور که عنوان شد، خرمای چینی سرشار از ویتامینC است. این ویتامین در بدن به عنوان آنتی اکسیدان عمل کرده و می‌تواند از سکته ناشی از دیابت جلوگیری نماید.

 

براساس برخی مطالعات محدود نیز، کمک به خوب شدن زودتر زخم یکی دیگر از مهم‌ترین خواص عناب برای دیابت است. زخم‌ها در بیماران دیابتی خیلی‌ دیرتر از افراد معمولی بهبود پیدا می‌کنند؛ پماد یا دیگر اشکال دارویی مالیدنی عناب با بهبود زودتر زخم‌ها در افراد دیابتی مرتبط شناخته شده اند.

بهبود خواب و عملکرد مغز از خواص عناب

بهبود خواب یکی از کاربرد‌های متداول عناب در طب سنتی است. مطالعات جدید نیز این مسئله را به برخی آنتی اکسیدان‌های خاص در این میوه ربط می‌دهند.

علاوه بر این، مطالعات آزمایشگاهی و حیوانی حاکی است آن هستند که مصرف عناب ممکن است که حافظه را بهبود بخشیده و از سلول‌های مغز در مقابل ترکیبات نابود کننده عصبی جلوگیری نماید.

خاصیت عناب برای یبوست

عناب یک میوه سرشار از فیبر است و همانطور که احتمالا می‌دانید فیبر بهترین سلاح برای مبارزه با یبوست به شمار می‌رود؛ همین مسئله، خواص عناب برای یبوست و کارکرد درست روده‌ها را تایید خواهد کرد. علاوه بر این، به دلیل خواص آنتی اکسیدانی، عناب ماده غذایی مناسب برای بهبود سایر عملکرد‌های سیستم گوارش نیز به حساب می‌آید.

مضرات عناب

عوارض عناب در افراد عادی تقریبا صفر است و معمولا برای بیشتر افراد بی ضرر خواهد بود. با این حال، اگر دارو ضد افسردگی ونلافاکسین یا سایر مهار کننده‌های انتخابی بازجذب سروتونین-نوراپی نفرین (SSNRIS)  را مصرف کنید، باید از عناب خوردن اجتناب کنید، زیرا ممکن است این میوه در عملکرد این داروها اختلال ایجاد نماید.

علاوه براین، شیره عناب ممکن است عملکرد برخی داروهای ضد تشنج مثل فنیتوین، فنوباربیتون و کاربامازپین را تشدید نماید.

با اینکه نمی‌توان از این موارد به عنوان مضرات عناب یاد کرد اما توصیه می‌شود که اگر حتی یکی از داروهایی که به آن‌ها اشاره کردیم را مصرف می‌کند حتما پیش از مصرف عناب با پزشک خود مشورت نمایید.

مهمترین خواص عناب در سلامتی انسان

عناب یک میوه شیرین مزه، کم کالری و سرشار از فیبر است که به سبب شباهت ظاهری به خرما، از آن به عنوان خرمای چینی، خرمای کره‌ای یا خرمای هندی یاد می‌شود. این میوه منبع خوبی از آنتی اکسیدان‌ها بوده و خواص زیادی برای سلامتی دارد. مصرف میوه عناب در بیشتر افراد بی ضرر بوده و هیچ عوارضی را به همراه نخواهد داشت اما ممکن است برخی داروهای افسردگی یا تشنج تداخل داشته باشد.

 

آغاز بذرکاری بیش از ۷۰۰ هکتار از بیابان های برخوار

 اصفهان-مدیر کل منابع طبیعی و آبخیز داری استان اصفهان گفت: عملیات اجرایی جنگل کاری

با بذر در شهرستان‌های استان شامل شاهین شهر و میمه، مبارکه و دهاقان اجرا شد.

امینی افزود: از بهمن سال گذشته تا کنون دو میلیون و ۵۰۰ هزار انواع نهال مقاوم به خشکی در استان اصفهان تولید شده است که از اواسط بهمن ماه در بیابان‌ها و مراتع استان کاشته می‌شود.

مدیر کل منابع طبیعی و آبخیز داری استان اصفهان گفت: عملیات اجرایی حدود ۱۰ هزار هکتار جنگل کاری با استفاده از بذر بادام اسکوپاریا هم از امروز آغاز می‌شود.

وی گفت: احیا و غنی سازی و توسعه پوشش گیاهی جنگل‌ها از اهداف اصلی طرح محسوب می‌شود و پس از آن مقابله با ریزگرد‌ها و در نهایت زراعت چوب و توسعه فضای سبز از اهداف دیگر طرح است.اجرای طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت از دیروز ۱۱ آذرماه در سراسر کشور با کاشت ۲۵۰ میلیون نهال در سال اول این طرح ۴ ساله آغاز شد.

طرح کاشت یک میلیارد درخت در کشور طی ۴ سال هرچند مردمی است، اما تامین بودجه مورد نیاز وفرهنگ سازی در باره کاشت درخت مهمترین اولویت دولت در اجرای این طرح است.

در نشست خبری دبیرخانه شیر ایستگاه سلامت عنوان شد:
شیر و لبنیات منبع غنی آنتی اکسیدان و تقویت ایمنی در مقابل آلاینده ها

مسعود سامی مدیر گروه علوم و صنایع غذایی دانشکده علوم پزشکی اصفهان در نشست خبری ترویج فواید مصرف شیر و تأثیر آن بر کاهش عوارض ناشی از آلودگی هوا و افزایش سلامت جامعه، اظهار کرد: هر گام مثبت در راستای مصرف شیر، خدمت به آینده است و استان اصفهان رتبه خوبی در مصرف شیر و لبنیات دارد.

او افزود: مصرف سه تا پنج واحد شیر و لبنیات در هرم غذایی روزانه قرار دارد و حداقل مصرف روزانه یک واحد شیر (یک لیوان شیر) ضروری است.

به گزارش گیاه نیوز:مدیر گروه علوم و صنایع غذایی دانشکده علوم پزشکی اصفهان تصریح کرد: هر ایرانی در روز باید حداقل ۲۵۰ گرم شیر (یک لیوان) مصرف کند در حالی که این میزان اکنون ۱۹۰ گرم در روز و ۷۰ کیلوگرم در سال برای هر فرد است، البته اگر این میزان شیر را هم مصرف کنیم هنوز با توصیه سازمان بهداشت جهانی که هر فرد در سال حداقل باید ۱۶۵ کیلوگرم شیر بخورد و به طور کلی ۳۵۰ کیلوگرم لبنیات مصرف کند، فاصله زیادی داریم، بنابراین مصرف شیر و لبنیات در ایران کمتر از یک سوم سرانه مصرف جهانی است، مشروط بر اینکه این میزان توسط افراد مصرف شود نه توسط صنایع.

وی گفت: بر اساس گزارش منتشر شده توسط سازمان غذا و کشاورزی ملل متحد (فائو) ‬ میزان مصرف شیر‬ و‬ لبنیات، نشان دهنده توسعه یافتگی کشورها است.

سامی تاکید کرد: اهمیت مصرف شیر و لبنیات در برنامه غذایی روزانه کودکان و سالمندان بیشتر است.

‏وی ادامه داد: امسال کیفیت شیر و لبنیات در استان اصفهان نسبت به سال گذشته افزایش یافته است و شیرهایی با کیفیت کمتر از ۱۶ هزار بار میکروبی (توتال کانت) تولید می‌شود.

مدیر گروه علوم و صنایع غذایی دانشکده علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه مصرف شیر می‌تواند عوارض ناشی از آلودگی هوا را کاهش دهد، گفت: بیشتر آلاینده‌های هوا از طریق منابع آبی وارد دستگاه گوارش می‌شوند و مصرف شیر می‌تواند جذب سرب این آلاینده‌ها را کاهش داده و آنها را از بدن دفع کند.

وی تصریح کرد: در صورتی که شیر با ویتامین D غنی‌تر شود میزان جذب کلسیم و سایر فواید شیر را به حد چشمگیری افزایش می‌دهد.

حسن نیلی، دبیر علمی دبیرخانه ایستگاه سلامت و معاون ویروس شناسی دانشگاه اصفهان در این نشست اظهار کرد: یکی از چالش‌های دنیای معاصر آلودگی هوا است و ۸۰ درصد کره زمین تحت تأثیر این آلودگی قرار دارد و این آلودگی روز به روز در حال افزایش است، از این رو باید در سبک زندگی و تعامل انسان با طبیعت بازنگری اساسی شود و «اصلاح الگوی تغذیه» یکی از اهداف ایستگاه سلامت است که در راستای اصلاح سبک زندگی و تعامل انسان با طبیعت گام مؤثری برداشته است.

وی ادامه داد: قرار بود مصرف سرانه سالانه شیر و لبنیات در ایران به ۱۶۵ کیلوگرم به ازای هر نفر در سال برسد، اما این موضوع هنوز اتفاق نیفتاده است، حتی گروه‌های برخوردار جامعه هم مصرف شیر کمتری دارند، بنابراین راه رسیدن به سرانه مصرف مورد نیاز شیر و لبنیات تنها اصلاح الگوی تغذیه است.

وی افزود: یکسری از بیماری‌ها از جمله کبد چرب، دیابت، چاقی، انواع سرطان، اختلالات متابولیک و بیماری های قلبی و عروقی با آلودگی هوا و سبک زندگی و الگوی تغذیه ارتباط دارد که آمار اینگونه بیماری ها در کشور ما بطور چشمگیری در حال افزایش است.

نیلی در ادامه گفت: بسیاری از این بیماری‌ها با اصلاح الگوی تغذیه در کشور قابل کنترل و کاهش است و درصد قابل توجهی از بیماری ها با نوع ترکیبات غذایی دریافتی ما ارتباط مستقیم دارد.

دبیر علمی دبیرخانه ایستگاه سلامت افزود: شیر و لبنیات منبع غنی آنتی اکسیدان است و مصرف آنها می‌تواند از بیماری‌ها جلوگیری کند و طول عمر را افزایش دهد، از دیگر فواید شیر می‌توان به افزایش قد، کاهش استرس، مفید برای پوست، کاهش وزن، کاهش عوارض ناشی از آلودگی هوا، تقویت سیستم ایمنی بدن، کاهش التهاب، مؤثر در خواب راحت، اشاره کرد.

حسن جعفری رئیس اتحادیه دامداران استان اصفهان در نشست خبری مصرف شیر وفواید آن بر کاهش آلودگی هوا از تولید روزانه 6هزار تن تولید شیر خام در اصفهان خبر داد و گفت: اصفهان در تولید شیر معادل 17 استان کشور، رتبه اول تولید شیر خام را دارد.

جعفری افزود: کل تولید شیر کشور ۱۱ و نیم میلیون تن است که  2 میلیون تن از این میزان شیر خشک و فرآورده های خام از جمله کره است که صادرات می شود. با کسر این میزان از تولید، حدود ده تن تولید شیر خام و لبنیات در کشور به مصرف مردم می رسد.

بنا به گفته رئیس اتحادیه دامداران استان اصفهان، تولید شیر خام از نظر کمی و کیفی درسالهای اخیر رشد خوبی داشته است.  سرانه تولید هر گاو در سالهای گذشته 25 کیلو بوده که امروز به تولید بالای ۴۰ کیلو تولید شیر رسیده ایم. ایران بعد از امریکا با کانادا رقابت سرسخت دارد و تولید شیر کشور و به خصوص دراصفهان بر مبنای دانش و با حضور متخصصان انجام می شود و این تخصص به سایر استان ها هم خدمات می دهد و توسعه دامداری در  استان اصفهان با حضور متخصص ها شکل گرفته است.

جعفری با تاکید بر بالا رفتن کیفیت مباحث بهداشتی در دامداریها گفت:  در کل دامداریها برای دامها کد ملی تعیین شده است و خونگیری و مباحث بهداشتی در رتبه عالی است و سلامت شیری که قراراست در بازار مصرف شود در سطح عالی قرار دارد و مرتب توسط دامپزشکی رصد وپالایش می شود.  بسیاری از دامداری ها به سمت دریافت  کد ir  رفتند و این به این معناست که کل  فرایند تولید محصول از خرید مواد اولیه تا تولید محصول قابل رصد است.

او با اشاره به تولید شیر برابر با تولید 17 استان در اصفهان گفت: نسبت به سال قبل راندمان تولید شیر افزایش یافته است. دانشی که در دامداری ها حاکم است به افزایش تولید شیر وبقای دامداری ها کمک کرده است. بخشی از شیر به سایر استان ها می رود به طور مثال شیری مخصوص نوزاد در خراسان تولید می شود که ما شیرخام آنها را تامین می کنیم. ما برای استان های  تهران، مازندان ،مرکزی، خوزستان، قم، فارس ،البرز، خراسان رضوی وچهارمحال بختیاری شیر ارسال می کنیم.

تامین علوفه از استان های غربی وجنوبی

جعفری درباره  تولید شیر و خشکسالی موجود در استان اصفهان و تامین علوفه گفت: باید بگویم 20 سال پیش 100 درصد علوفه دامداری ها از شرق اصفهان تامین می شد، زمین های حاصلخیزی که می توانست دانه های بسیار خوبی تامین کند.  اما امروز با خشکی زاینده رود این فرصت گرفته شد و امروز علوفه مورد نیاز دامداران از استان های غربی وجنوبی تامین می شود. ذرت علوفه ای از خوزستان و فارس و سایر دانه  از غرب کشور تامین میشود. با توجه به اینکه علوفه کیلویی 800 هزینه حمل دارد اما با توجه به بالا بودن راندمان تولید شیر اقتصادی شده است.

او در ادامه با اشاره به اینکه متاسفانه تورم هر روز قیمت شیر را دستخوش تغییر قرار داده است گفت: تعیین قیمت شیر خام تابع مقررات تنظیم بازار است و دولت تعیین می کند. با اینکه از ابتدای سال شیر بر اساس چربی ۳و۲دهم کیلویی ۱۵ هزار تومان تعیین شده است.  اما با توجه به افزایش هزینه ها روبرو بوده ایم و درخواست بازنگری داشته ایم که ولی سیاست این است به مصرف کننده فشارنیاید. ما هم با افزایش راندمان تولید به سمت اقتصادی کردن تولید حرکت کرده ایم.

دومین نشست تخصصی کمیته سازمان های ساماندهی مشاغل شهری

اصفهان-مدیرعامل سازمان میادین میوه و تره‌بار و ساماندهی مشاغل شهری شهرداری اصفهان در دومین نشست تخصصی کمیته سازمان های

ساماندهی مشاغل شهری و فرآورده های کشاورزی کلانشهرهای کشور گفت:

امیرحسین ماه‌آورپورگفت: توجه به ظرفیت بخش خصوصی در تهیه اساسنامه سازمان میادین اصفهان تاکید ما در تهیه اساسنامه ارتقا کیفیت سطح رفاه حال شهروندان بوده است.

وی با بیان اینکه بهره‌گیری از ظرفیت بخش خصوصی یکی دیگر از رویکردهای اساسنامه سازمان میادین اصفهان است.

 گفت:بازار ارغوان در حال ساخت است تا بتوانیم در زمینه های تخصصی مشاغل مربوط به کشاورزی نیز فعالیت هایی صورت گیرد.

ماه‌آورپور در ادامه افزود:نگاه ما در تهیه اساسنامه توجه به فاینانس و منابع مالی برای آینده سازمان است.

 وتلاش ما در تهیه اساسنامه ایجاد یک سازمان چابک برای تهیه ارزاق مردم و کمک به ساماندهی مشاغل بوده است.

 مدیر عامل سازمان میادین میوه وتره بارافزود:خوشبختانه توانستیم دبیرخانه کارگروه محلی ساماندهی مشاغل را فعال کرده و با هم‌افزایی سایر دستگاه‌های اجرایی عملکرد مناسبی در شهر رقم خورده است.

وی گفت:ایجاد کلینیک خودرویی برای مشاغل مرتبط با مشارکت یکی از مجموعه های خودرویی مد نظر است که هدف از ایجاد آن خدمت رسانی با امکانات تفریحی و رفاهی است.

با توجه به ظرفیت اصفهان به عنوان قطب تولید ماهیان زینتی مجموعه‌ای مرتبط با این موضوع در مرکز ارغوان تعبیه شده تا بتوانیم از این ظرفیت بهره‌گیری مناسب داشته باشیم.

فخری زندیان

گیاهان مانند انسان به خواب می‌روند؟

 استفانو مانکوزو، گیاه‌شناس ایتالیایی و مدافع هوش گیاهی، در تلاش برای درک خودآگاهی می‌خواهد گیاهان را با همان بی‌حس‌کننده‌های انسانی به‌خواب ببرد.

نوروبیولوژی گیاهی رشته‌ای روبه‌رشد است که در تلاش برای کشف مسیرهایی است که گیاهان ازطریق آن‌ها می‌توانند محیطشان را درک کنند و بر این اساس، مورفولوژی و فیزیولوژی خود را تغییر دهند. این علم واکنش‌های منفی زیادی را برانگیخته است؛ زیرا برخی پژوهشگران استدلال می‌کنند که چنین تغییراتی به‌معنای وجود شناخت یا خودآگاهی نیست؛ اما درباره‌ی ناخودآگاه چطور؟

گیاهان مانند انسان‌ها نمی‌خوابند؛ اما مانند انسان‌ها هنگام شب کمتر فعالیت می‌کنند. گیاهان ریتم شبانه‌روزی خود را دارند و ساعت درونی‌شان از نشانه‌های محیطی و شیمیایی برای تمایز شب از روز استفاده می‌کند. گیاهان حتی مانند برخی جانوران می‌توانند با طلوع خورشید بیدار می‌شوند.

بیدارشدن گیاهان به‌لطف رادیوسنج حرارتی اکوسیستم در ایستگاه فضایی (ECOSTRESS) از فضا دیده شد. این ابزار که در ایستگاه فضایی بین‌المللی (ISS) قرار دارد، با اندازه‌گیری دما و ردیابی فرایندهایی مثل تبخیر و تعرق، می‌تواند سلامت پوششی گیاهی روی زمین را بررسی کند.

تصاویر دریافتی از فضا در سال ۲۰۱۹ نشان دادند که چگونه گیاهان نزدیک دریاچه‌ی سوپریور در ایالات متحده، می‌توانند افزایش فعالیت را در وقت صبح‌ هنگام «بیدارشدن» افزایش دهند. همچنین براساس یافته‌های دانشمندان ISS، گیاهان نزدیک به مرز آبی صبح زود از خواب بیدار می‌شوند و علائم فعالیت را زودتر از گیاهان دور از آب نشان می‌دهند.

الگوی خواب و بیداری گیاهان

سه رنگ، زمان‌های متفاوت ثبت‌شده‌ی ECOSTRESS را با سایه‌های تاریکی نشان می‌دهند که نشانه‌ی فعالیت گیاهی بیشتر هستند.

حال این سؤال مطرح می‌شود که اگر گیاهان بیدار می‌شوند، آیا می‌توانیم آن‌ها را به خواب ببریم؟ این هدفی است که استفانو مانکوزویِ گیاه‌شناس به‌دنبال آن است. مشاهده‌ی جالبی که مانکوزو را به جست‌وجوی شواهدی از هوش گیاه واداشت، ریشه‌ای در حال رشد حول محور مانع بود. مانکوزو با فیلم‌برداری از حرکت گیاه نشان داد که گیاه برای تشخیص مسیر رشد بهتر به لمس مانع نیازی ندارد، پس از کجا می‌دانست که باید حرکت کند؟

حرکت گیاه عجیب به‌نظر می‌رسد؛ اما رایج‌تر از چیزی است که مردم تصور می‌کنند. این حرکت با سرعتی کسل‌کننده برای مخاطب رخ می‌دهد؛ مگر اینکه گیاهی مثل ونوس‌ مگس‌خوار داشته باشید. مستند سیاره سبز دیوید اتنبرو با نمایش تصاویری از گیاهان که اغلب هرگز نمی‌توانیم ببینیم، نشان می‌دهد که چگونه گیاهان می‌توانند بر سر نور خورشید درگیر شوند و برای حذف رقیب از تاکتیک‌هایی استفاده کنند که از نگاه ما انسان‌ها کثیف محسوب می‌شوند.

استفانو مانکوزو

استفانو مانکوزو

چنین مشاهده‌هایی مانکوزو را بر آن داشت تا پرسش‌هایی را درباره‌ی احتمال وجود خودآگاهی در گیاهان مطرح کند. به‌باور وی، اثبات یا رد آگاهی در گیاهان بدون داشتن تعریف واضحی از معنای این پدیده دشوار است. مانکوزو می‌گوید: «به‌سختی می‌توان درباره‌ی آگاهی سخن گفت؛ زیرا حتی درباره‌ی خودمان واقعاً نمی‌دانیم خودآگاهی چیست. بااین‌حال، برای صحبت درباره‌ی آن به‌عنوان خصوصیتی بیولوژیکی، یک رویکرد وجود دارد. خودآگاهی پدیده‌ای است که همگی ما داریم؛ مگر زمانی‌که خیلی عمیق می‌خوابیم یا وقتی از هوش رفته‌ایم.»

مانکوزو کار خود را با بررسی حساسیت گیاهان به بیهوشی شروع کرد و متوجه شد که می‌توان گیاهان را با همان بی‌حس‌کننده‌هایی بیهوش کرد که روی انسان جواب می‌دهند. وی می‌افزاید: «این نتیجه بسیار شگفت‌آور است؛ زیرا همیشه تصور می‌شد که خودآگاهی پدیده‌ای مرتبط با مغز است؛ اما فکر می‌کنم خودآگاهی و هوش هر دو تجسم بیشتری دارند و به کل بدن مربوط می‌شوند.» درباره‌ی خواباندن گیاهان، تیم مانکوزو باور دارد که می‌تواند تا پایان سال ۲۰۲۳ به این هدف دست یابد./منبع خبر آنلاین

مریم گلی با خواص فراوان

مریم گلی چیست؟

مریم گلی با نام علمیِ Salvia officinalis (Sage) گیاه بومی مدیترانه و از خانواده نعناعیان یعنی پونه کوهی، اسطوخودوس، رزماری، آویشن و ریحان است. این گیاه دارای برگ‌های پهن، صاف با ساقه‌های سخت و گل‌های خوراکی خاکستری رنگ مایل به سبز است که می‌تواند رنگ‌های آن از سبز به آبی، بنفش، سفید و صورتی متغیر باشد.

مریم گلی در قرون وسطی در اروپای مرکزی کشت می‌شد؛ اما جالب است بدانید که ابن سینا پدر علم پزشکی جهان نیز در کتاب‌های خود به این گیاه شفابخش اشاره کرده است.

سوال مهم این است که مریم گلی برای چه چیزی خوب و مفید است؟ این گیاه دارای مقادیر فراوانی ویتامین K و همچنین مواد معدنی ضروری بدن از جمله منیزیم، روی و مس است. از طرفی، این گیاه انواع ویتامین‌های گروه B را در خود جای داده است که به خودی خود خاصیت کمی نیست و بر بیماری‌هایی مانند ریزش مو، پوست ناسالم، قند خون بالا، آسم و چاقی اثر مثبت می‌گذارد.
مریم گلی ازجمله گیاهان دارویی است که سرشار از ویتامین و مواد معدنی بوده و دم کرده آن می‌تواند اثرات بسیار مفیدی بر بدن ایجاد کند.

این گیاه معجزه‌گر مسائل روحی را بالانس، حافظه را تأمین و تفکر خوشایند در انسان ایجاد می‌کند. اینکه گاهی افکار به سمت منفی می‌روند، احتمالا یک ماده سمی در بدن زیاد شده و سودا در مغز بالا رفته است، گیاه مریم گلی، تفکر خوشایند ایجاد کرده، حافظه را زیاد و قند خون را پایین می‌آورد، خواب را تنظیم و خطر بروز تشنج را هم کم می‌کند.

 یک بررسی تحقیقاتی در سال ۲۰۱۷ نشان داد که در این گیاه دو نوع اسید فنولیک وجود دارد که هوشیاری و مهارت‌های شناختی را افزایش می‌دهد. همچنین، بررسی انجام شده روی افرادی که حافظه کوتاه مدت ضعیفی دارند نیز نشان داده است که مصرف مریم گلی می‌تواند در تقویت حافظه آن‌ها نیز تاثیرگذار باشد.

برای درست کردن دمنوش مریم‌گلی یک قاشق غذاخوری گیاه مریم گلی را در یک لیوان آب جوش به مدت ۱۵ دقیقه دم کرده، بعد از صاف کردن میل کنید و از اثرات مفید آن بهره‌مند شوید.

گیاه بومادران (Achillea millefolium) یک گیاه چند ساله گلدار علفی است.
خواص دارویی گیاه بومادران

گیاه بومادران به عنوان یک گیاه کاربردهای زیادی دارد. معمولاً به عنوان یک گیاه دارویی استفاده می شود که می تواند خونریزی زخم های جزئی، تورم یا گرفتگی عضلات را درمان کن ، تب را کاهش دهد یا به آرامش کمک کند.

مزایای سلامتی گیاه بومادران

♦ برای بهبود تب، سرماخوردگی، تب یونجه، عدم قاعدگی، اسهال خونی، اسهال، از دست دادن اشتها، ناراحتی دستگاه گوارش (GI) و برای القای تعریق
♦ تسکین درد دندان با جویدن برگ های تازه آن
♦ برای جلوگیری از خونریزی ناشی از هموروئید
♦ برای التیام زخم ها
♦ به عنوان حمام نشسته برای شرایط دردناک، تحتانی لگن، مانند گرفتگی رحم در زنان
♦ در ترکیب با گیاهان دیگر برای نفخ، گاز روده (نفخ شکم)، گرفتگی خفیف دستگاه گوارش (GI) و سایر مشکلات گوارشی

موارد استفاده گیاه بومادران

♣ در غذاها از برگ ها و گل های جوان بومادران در سالاد استفاده می شود.
♣ در تولید از بومادران به عنوان پاک کننده آرایشی و در انفیه نیز استفاده می گردد. از روغن بومادران در شامپو نیز استفاده می شود.

مانند هر گیاه دارویی، این گیاه را نباید بدون مشورت اولیه با پزشک مصرف کرد. از نظر دارویی، گیاه بومادران قابض است. چه بومادران را به عنوان یک گیاه تزئینی و چه به عنوان یک گیاه دارویی پرورش دهید، می توانید مطمئن باشید که زیبایی را به باغچه شما اضافه می کند.