به گزارش گیاه نیوز: رئیس سازمان جهاد کشاورزی اصفهان در جمع خبرنگاران ضمن گرامیداشت هفته دولت اظهار داشت: به مناسبت هفته دولت ۱۴۸ پروژه انجام و به بهرهبرداری رسیده است، این پروژهها در زمینه تولیدات گیاهی، صنایع کشاورزی، تعاون روستایی و مواردی دیگر بوده است.
مهرداد مرادمند، با اذعان به کاهش قابل توجه سطح زیر کشت برنج در استان، گفت: میزان شالیزارهای این استان محدود و بین 3 تا 4هزار هکتار در نوسان است که بیشتر آنها خرده مالکیتی و محل امرار معاش شماری از خانوادههاست و این زمینها در مقایسه با باغهای بالادست زایندهرود آب بسیار کمتری نیاز دارند.
وی افزود: با افتتاح این پروژهها ۵۶۷ نفر تعهد اشتغال و برای ۲۳۲ نفر تثبیت اشتغال ایجاد شده است. همچنین، پروژهها با اعتبار ۸۲۰ میلیارد تومان در مجموع نزدیک به ۵ هزار و ۷۹۷ خانوار را بهرهمند مینماید.
مرادمند با اشاره به بازگشایی زایندهرود بیان کرد: با بازگشایی زایندهرود در روزهایی از سال زراعی فعلی(مهر۱۴۰۱ تا مهر ۱۴۰۲) بخشی از مزارع استان زیر کشت رفت و با وجود مشکلات فراوان، محصول مناسبی نیز به دست آمد.
وی در صحبت از اجرای طرحهای آبخیزداری در استان، اعلام کرد: طرحی از آبخیز تا جالیز با هماهنگی اداره کل منابع طبیعی استان و وزارت جهاد کشاورزی در دست اجرا است که در زمینه احیای قنوات در سطح استان دنبال میشود.
وی با تأکید بر اینکه طرحهای آبخیزداری باید اولویتبندی و بررسی شود و در مناطقی از استان که قناتهای آن خشک شده اجرایی شود، بیان کرد: در طرح آبخیز تا جالیز این مناطق شناسایی شده و با همکاری اداره منابع طبیعی عملیاتی خواهد شد. همچنین، طرح آبخیز تا جالیز را با هدف مرمت و احیای قنوات استان پیگیری میکنیم.
مرادمند درباره کشت برنج در نقاطی از استان با وجود کمآبی منطقه گفت: برخلاف دیدگاه عمومی میزان شالیزارهای این استان محدود و بین ۳ تا ۴ هزار هکتار در نوسان است که بیشتر آنها خرده مالکیتی و محل امرار معاش شماری از خانوادههاست و این زمینها برعکس باغ های بالادست زایندهرود آب بسیار کمتری نیاز دارند.
وی با بیان اینکه در گذشته سطح زیر کشت برنج در حوضه زایندهرود ۲۲ هزار هکتار بوده و اسناد تاریخی درخصوص اراضی شالیزاری در این خطه وجود دارد، اضافه کرد: طبق تحقیقات انجام شده آبی که در کشت برنج مصرف میشود از سایر محصولات کمتر است.
وی با بیان اینکه استان اصفهان رتبه اول تولیدات پروتئین وابسته به دام و طیور را در کشور دارد، گفت: استان اصفهان ظرفیت ۴ تن تولید محصولات زراعی دارد، افزود: اگر اختیار ۱۰ درصد صادرات محصولات را در اختیار استان اصفهان قرار دهند، میتوان با برنامهریزی با تولید کنندگان مازاد تولید را به ظرفیت صادراتی وارد کرد.
مرادمند با بیان اینکه تخم مرغ بیش از دو برابر نیاز در اصفهان تولید میشود، بیان کرد: حرفهای بودن تولیدکنندگان طیور استان باعث شد تولیدات حتی بیشتر از مصرف داخل استان باشد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان تصریح کرد: در قالب زنجیره تولید از صفر تا صد تولید بوقلمون، تخم مرغ و شیر در استان انجام میشود، اما زنجیره تولید گوشت مرغ در استان همچنان کامل نشده است.