چاي دم كردن به نظر بسيار ساده ميآيد اما در بعضي كشورها شيوههاي مختلفي براي دم كردن آن به كار ميبرند و حتی مراسم خاصی برای آن در نظر میگیرند.
به هر حال بهتر است شيوه صحيح دم كردن چای را با استفاده از نظر مریم ريحانپور، مربي و مشاور موسسه فني حرفهاي بخوانيد:
گرفتن گرد وغبار چای
چای را میتوان با چند مدل از انواع چای تركیب كرد كه از لحاظ طعم، عطر و رنگ آن ایدهآل شود ولی ترجیحا بهتر است الك شده باشد، بهتر است چای خشك را كه در قوری میریزید كمی آبجوش به آن اضافه كنید و بعد آن آب را خالی كنید تا گرد و غبار آن دور ريخته شود.
سپس كمی آب روي چاي بريزيد و بگذاريد چای دم بكشد. این شيوه باعث میشود چای زودتر دم بكشد.
در ضمن بر روی قوری چای میتوان دستمال تمیزی انداخت تا چای بهتر و سریعتر دم بكشد اما بعد از دم كشیدن باید آن را برداشت.
عطردار شدن چای
براي عطردارشدن چای هم ميتوانيد از هل، گل سرخ، برگ عطر چای كه از خانواده گیاه شمعدانی هست، اضافه كنيد.
گفتنی است که برای نگهداری چای بعد از دم كشیدن میتوان آن را از صافی رد و تفاله چای را جدا كرد و صاف شده آن را برای مدت بيشتر با همان كیفیت اولیه نگه داشت.
برطرف شدن طعم چای جوشیده
در صورتی كه چای به مرحله جوشیدن رسید، برای جلوگیری از طعم زمخت آن ميتوان به آن یك یا دو حبه قند اضافه كرد.
زمانی كه میخواهید چای را در استكان بريزید، میتوانید در داخل استكان آبجوش بریزید و بگردانید تا باعث پایین آمدن دمای چای نشود.