مریم گلی با نام علمیِ Salvia officinalis (Sage) گیاه بومی مدیترانه و از خانواده نعناعیان یعنی پونه کوهی، اسطوخودوس، رزماری، آویشن و ریحان است. این گیاه دارای برگهای پهن، صاف با ساقههای سخت و گلهای خوراکی خاکستری رنگ مایل به سبز است که میتواند رنگهای آن از سبز به آبی، بنفش، سفید و صورتی متغیر باشد.
مریم گلی در قرون وسطی در اروپای مرکزی کشت میشد؛ اما جالب است بدانید که ابن سینا پدر علم پزشکی جهان نیز در کتابهای خود به این گیاه شفابخش اشاره کرده است.
مریم گلی ازجمله گیاهان دارویی است که سرشار از ویتامین و مواد معدنی بوده و دم کرده آن میتواند اثرات بسیار مفیدی بر بدن ایجاد کند.
این گیاه معجزهگر مسائل روحی را بالانس، حافظه را تأمین و تفکر خوشایند در انسان ایجاد میکند. اینکه گاهی افکار به سمت منفی میروند، احتمالا یک ماده سمی در بدن زیاد شده و سودا در مغز بالا رفته است، گیاه مریم گلی، تفکر خوشایند ایجاد کرده، حافظه را زیاد و قند خون را پایین میآورد، خواب را تنظیم و خطر بروز تشنج را هم کم میکند.
برای درست کردن دمنوش مریمگلی یک قاشق غذاخوری گیاه مریم گلی را در یک لیوان آب جوش به مدت ۱۵ دقیقه دم کرده، بعد از صاف کردن میل کنید و از اثرات مفید آن بهرهمند شوید.