گردهمایی بزرگ صنعت غذای استان اصفهان با حضور تولیدکنندگانی از سراسر کشور، نمایندگان مجلس، تشکل های صنعت غذا و اتاق بازرگانی و دیگر دست اندرکاران صنعت غذا در محل سیتی سنتر اصفهان برگزار شد، ضمن معرفی واحدهای برتر و تقدیر از پیشکسوتان این عرصه، ضرورت ایجاد سازمان غذا ذیل نهاد ریاست جمهوری مطرح شد.
یکی از مهمترین دغدغه مسئولان بایدسلامت جامعه در تولید باشد
در یک پیام ویدئویی معاون وزیر بهداشت و رئیس سازمان غذا وداروی کشور، با بیان نقش بسیار موثر صنعت غذا در زندگی بشر، گفت: سازمان غذاودارو در سه موضوع ایمنی، کیفیت و استانداردها نظارت جدی دارد تا محصولی که به دست مردم می رسد از شاخصه های فوق برخوردار باشد.
معاون وزیربا تاکید به افزایش سطح آگاهی عمومی و توجه به تاثیر غذای سالم در پیشگیری از بیماری ها و آسیب ها و کیفیت زندگی بهتر، بیان کرد: بر این اساس، توجه به نوآوری و بهبود فرایندهای تولید توسط فعالان صنعت غذا با استفاده از فناوری های نوین، فرصتی است تا سهم خود را در بازارهای داخلی و در سطح جهانی افزایش دهیم.
مهدی پیرصالحی با اشاره به چالش های تحریم، کمبود نقدینگی و مشکلات دیگری که صنعت را درگیر کرده است، افزود: در این برهه لازم است تمهیداتی اندیشیده شود تا سازمان غذا ودارو (و دیگر نهادهای دولت) در جهت پیشبرد امور ، نقش تسهیل گری و پشتیبانی خود را ایفا نمایند.
وی رعایت قوانین و توجه به استانداردهای تولید واصول بهداشتی از ابتدا تا انتهای زنجیره را مطرح نمود و توضیح داد: سرمایه گذاری در نوآوری و تحقیق و توسعه توسط شرکت ها، برای ارتقای کیفیت و استانداردها با اهداف امکان عرضه در بازارهای جهانی، جلب اعتماد مصرف کننده و شفافیت در معرفی مشخصات فنی و اطلاعات محصول با برچسب گذاری باید تقویت شود و ما بعنوان ناظر باید متعهد شویم که شرایط کار را برای تولید کننده تسهیل نماییم، از کاغذبازی بکاهیم و مسیری برای شنیدن دغدغه ها وانتظارات فعالان این عرصه فراهم کنیم.
او افزود: سلامت جامعه باید مهمترین دغدغه ما باشد و این با همکاری تنگاتنگ سازمان و تولیدکننده محقق خواهد شد.
صنعت غذا از ارکان اساسی اقتصاد کشور است
نایب رئیس انجمن صنایع غذایی استان اصفهان در این همایش با ابراز خرسندی از حضور و همکاری معاونت غذا و دارو، مسئولان فنی و تولید کنندگانی از سراسر کشور، گفت: امروز با شعار “حق دسترسی به غذا برای زندگی بهتر و آینده ای روشن” گردهم آمدیم و این رویداد نه تنها توان و ظرفیت صنایع غذایی استان را نشان می دهد، بلکه جلوه ای از ثمره تعامل و همدلی بخش خصوصی و دولتی در پیشبرد امور و حل و رفع مشکلات صنعت نیز هست.
علی سرشوقی، با اشاره به اینکه صنعت غذا از ارکان اساسی اقتصاد کشور با تاثیر مستقیم بر سلامت و رفاه جامعه است، بیان کرد: جایگاه این صنعت ضرورت همکاری و تعامل بیشتر نهادهای اجرایی و بخش خصوصی، تبادل تجربیات و دانش با هدف رشد و شکوفایی، اشتغال و تقویت صادرات را مطرح می کند و امیدواریم این همایش سرآغازی برای همکاری بیشتر در جهت رفع چالش های تولید باشد.
در ادامه، معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان اظهار کرد: تولید و مصرف غذای سالم و با کیفیت، سلامتی ما را تضمین و از ابتلا به چاقی، دیابت، سرطان و بسیاری بیماری ها جلوگیری می کند. بنابراین، تولید محصولات غذایی طبق استانداردها و اصول GMP، دارای شناسه های بهداشتی و سیب سلامت مورد توجه وزارت بهداشت، کمیته سلامت و امنیت غذایی، دامپزشکی و نهادهای ذیربط است.
محمود اعتباری در صحبت از نظارت های سازمان غذا و دارو بر تمام مراحل و زنجیره تولید تا مصرف، ازفعالیت مسئولان فنی، نظارت های دوره ای و بررسی کارشناسی، آزمایشگاهی و نمونه برداری های مختلف با هدف تضمین و اطمینان از سلامتی محصول ابراز قدردانی کرد و گفت: برقراری آرامش و امنیت در جامعه حاصل اهمیت بیشتر قائل شدن به کیفیت تولید مواد غذایی است.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، توجه بیشتر به واحدهای تحقیق و توسعه و استفاده از تکنولوژی و دانش روز را توصیه کرد و افزود: سازمان غذا و دارو علاوه بر وظایف نظارتی خود، تلاش برای ایفای نقش تسهیل گری با رویکرد جدید در جهت حذف موازی کاری، حل مشکلات تولید، ارتقای کیفیت فراورده ها و تقویت چابک سازی دولت در پاسخگویی به تولید کنندگان را پیگیری می کند.
بازنگری شرایط قراردادی و نظارتی در صنعت غذا ضروریست
رئیس انجمن صنفی مسئولان فنی مواد غذایی در استان اصفهان با اشاره به چالش های صنعت غذا و محصولات کشاورزی متاثر از شرایط اقلیم، کمبود منابع آبی و افزایش جمعیت، عدم دسترس بودن مواد غذایی در جهان را عامل مرگ و میر ۵۰درصد کودکان عنوان کرد.
نرگس نادیان،با اشاره به جایگاه صنعت غذا، ایمنی غذا و صنایع تبدیلی در تولید، گفت: در استان اصفهان علاوه بر موارد فوق، نظارت گسترده بر مواد غذایی منجربه تولید با کیفیت و کاهش ضایعات شده است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود، ضرورت بازنگری شرایط قراردادی و نظارتی در صنعت غذا، ایجاد شناسنامه و اصلاح قوانین مواد خوراکی و آشامیدنی و ایجاد سازمانی که بتواند بطور مستقل به تدوین استراتژی های کوتاه مدت، میان مدت و بلندمدت بپردازد را یادآور شد.
قوانین خلق الساعه آفت بزرگی برای تولید است
رئیس کمیسیون صنایع غذایی اتاق بازرگانی ایران، از فعالیت کارآفرینان اصفهانی دارای نام و نشان ملی و بین المللی و بعنوان سرمایه های ارزشمندی برای کشور نام برد و گفت: کمیسیون صنایع غذایی اتاق ایران بعنوان بازوی تخصصی مجلس و دولت در جهت قانونگذاری درست و حل مشکلات صنایع غذایی و مقابله با انحرافات در فرایندها تلاش می کند.
محسن امینی،گفت: مقابله با صدور بخشنامه های خلق الساعه مجلس در زمینه محصولات کشاورزی و صنایع غذایی که گاهی روزانه و هفتگی است و آفت بزرگی برای تولید است را باید بطور جد پیگیری نماییم.
او خطاب به نمایندگان مجلس و نهادهای دولتی اظهار کرد: تغییر و انتصاب های غیرکارشناسانه و ورود رایزن های کاملا بیگانه با این حوزه، مشکلات فراوانی برای صنایع غذایی و صادرات آنها ایجاد است و لازم است قبل از هر تصمیمی با صاحبان صنایع و اتاق های بازرگانی گفتگو و مشورت صورت گیرد.
امینی در صحبت از عملکرد مطلوب اتاق بازرگانی اصفهان، ازهمکاری اتاق اصفهان با مجموعه اتاق ایران ابراز قدردانی کرد.
کشور نیازمند تعاملات بین الملل و تسهیل در تجارت بین الملل است
در این گردهمایی رئیس هیات مدیره انجمن صنایع غذایی استان اصفهان عنوان کرد: در این رویداد، صنعت غذای استان اصفهان، افتخار میزبانی از برگزیدگان برترغذایی از سراسر کشور را دارد.
مسعود بختیاری، با بیان اهمیت همکاری سازمان غذا و دارو و فعالان صنعت غذا در تامین، تولید و حفظ امنیت غذایی جامعه، سهم مهم صنعت غذا در اقتصاد کشور را یادآور شد و افزود: این صنعت سهم ۱۸درصدی در اشتغال مستقیم، ۴درصد در تولید ناخالص داخلی، ۱۱درصد در ارزش افزوده و فقط سهم ۷درصدی در محصولات کشاورزی در کشور نشان می دهد که درمقایسه با کشوری مانند برزیل، ضعف ما در تولید محصولات کشاورزی قابل توجه است.
وی در بیان چالش های فراوان صنعت غذا، از قیمت گذاری دستوری، تنوع فراوان قوانین و تعدد مراکز تصمیم گیرو موارد دیگر نام برد و خاطرنشان کرد: این مشکلات ربطی به تحریم های بین المللی ندارد بلکه عمدتا ناشی از ناترازی مدیریتی و تحریم های داخلی است.
بختیاری، راهکار حل مشکلات فوق را، تجمیع قوانین مرتبط با صنعت غذا بصورت یک قانون جامع و کامل که کل زنجیره را دربر گیرد و ایجاد سازمان غذا ذیل نهاد ریاست جمهوری با اختیارات کامل اعلام کرد.
با توجه به اظهارات مسعود بختیاری، کشور نیازمند تعاملات بین الملل و تحقق الزاماتی است که تجارت بین الملل را تسهیل نماید. همچنین، استفاده از ظرفیت اتاق های بازرگانی و گفتگو با نمایندگان مجلس جهت دفاع از حق مردم در مقابل تصمیمات غیرکارشناسی دولت با هدف کاهش تنش های اقتصادی مورد توجه قرار گیرد.
رئیس هیات مدیره انجمن صنایع غذایی استان اصفهان با انتقاد از تعدی دولت به بخش خصوصی، تعطیلی هایی که فقط متوجه تولید است و نه مالیات، قوانین تامین اجتماعی و ناترازی انرژی، تاکید کرد: دولت وظیفه خدمت رسانی به صنعت و تولید کننده را دارد.
درآخر ، نایب رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس با انتقاد از عدم حضور مسئولان وزارتخانه های ذیربط و مدیران دولتی و استانداری در گردهمایی بزرگ صنعت غذای استان اصفهان، اذعان داشت: ما در جنگ اقتصادی هستیم و کسانی که در خط مقدم بعنوان خادمان ملت در نظام دولت و مجلس هستند، وظیفه حضور در این همایش مهم را داشتند تا شنوای کوتاهی ها و مشکلات صنعت غذا از مهمترین بخش های اقتصاد باشند.
پیمان فلسفی، وضعیت اقتصاد کشور و جایگاه بخش کشاورزی و صنعت غذا در تولید پانزده صدم ارزش افزوده را مطرح کرد و گفت: علیرغم قابلیت های فراوان، هنوز فاصله زیادی با میزان مورد انتظار داریم.
فلسفی از آمادگی نمایندگان و کمیسیون کشاورزی مجلس برای همکاری و نشست هایی با اتاق های بازرگانی و صاحبان صنایع به منظور مقابله و اصلاح قوانین خلق الساعه و موانع تولید خبر داد و خاطرنشان ساخت: قطع برق صنایع غذایی و کشاورزی نباید در اولویت باشد زیرا خلاف قانون و مستلزم پرداخت خسارت به صاحبان صنایع است. همچنین، کمیسیون کشاورزی مجلس با محوریت صنایع غذایی و کشاورزی تمام قد، مدافع فعالان این عرصه خواهد بود.
در پایان این گردهمایی از واحدهای پیشکسوت و برتر تقدیر شد.