به لیمو تقویت‌کننده معده

درختچه ای با بوی بسیار نافذ و مطبوع

 

به لیمو درختچه‌ای است به بلندی سه متر با برگ‌هایی که دارای بوی بسیار نافذ و مطبوع است، این گیاه از خانواده وربناسه یا شاه پسند است و اعراب آن را لویزه می‌نامند، در حالی که اسم علمی آن الویزیا سیترودورا است.

 

نامگذاری و علت آن

به لیمو نه به است و نه لیمو؛ علت نامگذاری آن شباهتی است که بوی برگ‌های آن به لیمو دارد.چای به لیمو را در بازار گیاهان دارویی و صنف عطاری به چای ورون نیز می‌شناسند.

 

محل کشت به لیمو

به لیمو در نواحی گرم و مرطوب به خوبی رشد می‌کند.

آرژانتین؛ برزیل، اروگوئه و بولیوی و اکثر ممالک دنیا آن را کشت می‌کنند.

 

کاربرد به لیمو

به لیمو در صنایع ساخت عطر و ادکلن به کرات مورد استفاده قرار می‌گیرد اما در چای، بستنی‌های یخی و به عنوان طعم دهنده‌های گوشت ماهی، گوشت پرندگان، سبزیجات، غذاهای دریایی، سالادها، مرباها و کیک‌ها استفاده می‌شود.

 

خواص به لیمو

به لیمو را می‌توان گیاهی معده‌ای نامید. چرا که هم مقوی معده است و هم خاصیت ضد نفخ و ضد اسپاسم دارد. به طور کلی دم کرده برگ خرد شده آن دارای خاصیت ضد درد، ضد باکتری، ضد تب، ضد سرفه، ضد نفخ و آرام‌ بخشی است.

 

طریقه مصرف

دم کرده: بر روی حدود سه گرم برگ خشک شده یک لیوان آب در حال جوش ریخته و به مدت 15 تا 20 دقیقه روی بخار آب قرار دهید. سپس صاف کرده و آن را میل کنید.

 این میزان را می‌توان روزی دو تا سه لیوان تکرار کرد.

دکتر محمد مظاهری

متخصص و مدیر گروه طب ایرانی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *