Blog

پیازچه و فواید فوق العاده آن

پیازچه برای حفظ سلامت کبد و جلوگیری از سرطان و چاقی پیازچه از سبزیجات خاصی اشت…

 روش هایی برای کاشت گیاه وجود دارد

 روش هایی برای کاشت گیاه وجود دارد

اکنون که اغلب مردم در آپارتمان ها زندگی می کنند و فکر می کنند هرگز نمی توانند لذت کاشت گیاه را تجربه کنند! اگر بدانند چه روش هایی برای کاشت گیاه و تکثیر آن وجود دارد! می توانند باغچه ایده ‌آل خود را به داخل آپارتمان بیاورند! البته ابتدا باید بدانید چه گیاهی را انتخاب کنید.

روش های تکثیر گیاهان

کشت بافت

جدید ترین و پیشرفته ترین تکنیکی است که در آن بافت های گیاهی تحت شرایط و محیط های کنترل شده و استریل رشد می کنند.

دراین روش به طور گسترده ای برای مقاصد تجاری برای تولید کلون گیاهان یا گیاهان تولید انبوه استفاده می شود. همچنین مزایای متعددی نسبت به تمام روش ها دارد.

اما این روش تکثیر گیاه چگونه روشی است؟

چه روش هایی برای کاشت گیاه وجود دارد؟

  • تکثیر گیاه از طریق بذر
  • قلمه زنی
  • کشت بافت
  • خوابانیدن
  • تقسیم بوته

 

در پاسخ به این سوال که چه روش هایی برای کاشت گیاه وجود دارد؛ لازم است بگوییم که روش جنسی شامل کاشت گیاه از طریق بذر می شود. سایر روش های تکثیر گیاهان روش غیر جنسی هستند. برای پرورش گیاهان باید اطلاعات کافی در مورد هر کدام از روش های تکثیر گیاهان را داشته باشید.

کاشت از طریق بذر را می توان «انتشار دانه» نیز ناميد. این یک تکنیک قدیمی، آسان، ساده و موثر برای گیاهان، سبزیجات، میوه ها و گیاهان دارویی است. این اجازه را می دهد تا برای تنوع ژنتیکی در گونه های گیاهی و ایجاد انواع جدید و ارقام متنوع گیاهان از آن استفاده شود. همچنین دانه ها را می توان برای مدت طولانی ذخیره کرد.

ازمعایب این تکنیک به تاخیر افتادن گل دهی و میوه دهی است. گیاهانی که دانه تولید نمی کنند را نمی توان با این روش تکثیر کرد. گیاهان یکسان را نمی توان تولید کرد و تولید انبوه سخت تر است.

با توجه به این معایب، روش های انتشار غیرجنسی در حال توسعه است.

یکی از عوامل مهم در تولید محصولات کشاورزی بذر است. اکثر گیاهان یک ساله مانند غلات و حبوبات تنها از طریق بذر قابل تکثیر هستند. گیاهان حاصل از بذر های بزرگ بیش از گیاهان حاصل از بذر های کوچک محصول می دهند.

برای رشد بهتر گیاهان علوفه ای بذر آن ها را نباید در عمق خاک کاشت. عمر بذر ممکن است از چند هفته تا چند قرن باشد که به نوع بذر، شرایط محیطی و شرایط انبار کردن آن ها بستگی دارد.

کاشت گیاهان به وسیله بذر به دو صورت انجام می شود:

۱- به صورت مستقیم

۲- به صورت نشاءکاری

در روش مستقیم یعنی کاشت بذر در محل اصلی و دائمی ای که برای رشد گیاه در نظر گرفته ایم. در روش نشاءکاری ابتدا بذر ها را در یک جعبه یا گلدان می کاریم و وقتی که اندازه گیاه  به مقدار معینی (4- ۶ برگ) رسید آنگاه آن را به محل اصلی انتقال می دهیم.

علل استفاده از بذر واهمیت آن:

۱- ارزان ترین روش تکثیر است.

۲- بذر را می توان به مدت طولانی انبار کرد.

۳- از نهالی که به وسیله بذر تکثیر شده به منظور ایجاد پایه برای پیوند زدن گیاه استفاده می شود.

۴- معمولاً گیاهان حاصل از بذر عاری از بیماری هستند.

۵- تکثیر با بذر نیاز به هزینه و مراقبت کمتری نسبت به روش های دیگر دارد.

  • قلمه زنی

قلمه مهم ترین و متداول ترین روش تکثیر غیر جنسی است. قلمه قسمتی از گیاه است که جوانه دارد. قلمه را بعد از جدا کردن از گیاه مادری می توان در آب ریشه دار کرد و سپس در خاک مناسب کاشت یا می توان مستقیم در خاک قرار داد.

قلمه به چهار شکل وجود دارد:

  1. قلمه ساقه
  2. قلمه ریشه
  3. قلمه برگ
  4. قلمه جوانه برگ
  • تقسیم بوته

از روش های دیگر تکثیر گیاهان استفاده از بوته است.

گیاهان علفی چند ساله را می توان از طریق تقسیم بوته و با جداکردن

بوته های ریشه دار و کاشت آن ها تکثیر کرد.

گیاهان برگ بیدی، سانسوریا، گندمی، اکلونما، گیاهان خانواده کراسولاسه،

پیچ امین الدوله، پیچ تلگرافی و زنبق را می توان با تقسیم بوته تکثیر کرد.

  • خوابانیدن

تکثیر گیاهان به وسیله خوابانیدن برای گیاهان کمیاب و سخت ریشه زا بسیار مناسب است. خوابانیدن به چند صورت انجام می شود: خوابانیدن ساده و هوایی.

در خوابانیدن ساده شاخه گیاه را بدون اینکه از گیاه مادری جدا کنیم

خم می کنیم و در خاک قرار می دهیم.

در روش خوابانیدن هوایی ابتدا قسمتی از پوست ساقه را جدا

می کنیم و سپس مقداری خاک را به وسیله نایلون دور قسمت جدا شده قرار می دهیم.

  • پیازها

یک روش دیگرپیاز را که در زمان استراحت گیاه (اواخر بهار تا اوایل پاییز)

از خاک بیرون می آوریم و با تقسیم پیاز ها، هر کدام از آن ها را در محل کشت

جدید می کاریم.گیاهانی مانند نرگس، پیاز خوراکی، گلایل و زعفران را می توان به این روش تکثیر کرد.

امیدوارم این مطالب برای شما مفید باشد.

 

 

گل مریم  نماد صداقت و پاکی

چون شب عید بود تصمیم گرفتم به گل فروشی بروم و از حال و هوای گل…

همه چیز درباره خاصیت سیاه دانه
سیاه دانه وخواص دارویی آن

سیاه دانه چیست؟

سیاه دانه یا سُنیز (Nigella Sativa) گیاه گل‌داری است که در مدت یک سال بالغ می‌شود. این گیاه در اروپای شرقی، غرب آسیا، بلغارستان، رومانی، قبرس، عراق، ترکیه و ایران رشد می‌کند. البته امروزه در کشورهای دیگری از اروپا و آسیا هم می‌روید.

گل‌های آن ظریف و معمولاً به رنگ آبی و سفید کم‌رنگ و دارای پنج تا ده گلبرگ است. میوه آن یک کپسول بزرگ و متورم است که درون آن تعداد بسیار زیادی بذر یا دانه وجود دارد. این دانه‌ها را به‌عنوان دارو یا ادویه استفاده می‌کنند.

این گیاه به نام‌های دیگر مانند زیره سیاه و گشنیز رومی نیز شناخته می‌شود.

(Fennel flower) گیاه بومی آسیا و مدیترانه است که قدمتی هزاران ساله دارد. مردم بیش از ۲۰۰۰ سال است که از این دانه برای تولید دارو استفاده می‌کنند. حتی آثاری از آن در مقبره‌ی پادشاهان مصر نیز کشف شده است!
از لحاظ تاریخی، این گیاه را برای سردرد، دندان‌درد، گرفتگی بینی و درمان کرم‌های روده استفاده می‌کردند. همچنین برای آبسه و درمان انگل ها نیز مورداستفاده قرار می‌گرفت.

ارزش غذایی سیاه دانه

سیاه دانه مواد مفید بسیار زیادی  دارد. یک قاشق غذاخوری آن حاوی مواد زیر است:

کالری: ۴۵   _  پروتئین: ۰ گرم   _   چربی: ۵ گرمئ  _  کربوهیدرات: ۰ گرم     _  فیبر: ۰ گرم

سیاه دانه منبع خوبی از:

کلسیم ، آهن ، فلز روی ، مس ، تیامین ، نیاسین ، فسفر ، اسیدفولیک

فواید دارویی این گیاه، عمدتاً به دلیل ترکیب فعال اصلی آن به نام تیموکینون (Thymoquinone) است. این ماده، خواص آنتی‌اکسیدانی، ضدالتهابی و سایر فواید درمانی را دارد . این مواد از بدن در برابر آسیب سلولی و بیماری‌های مزمن محافظت می‌کند.

24 مورد از مؤثرترین خواص سیاه دانه و روغن آن - لافارر

سیاه دانه برای آسم

تحقیقات نشان می‌دهد که مصرف گیاهِ سیاه دانه طریق دهان، باعث درمان سرفه، خس‌خس سینه

و بهبود عملکرد ریه در افراد مبتلا به آسم می‌شود. بااین‌حال ممکن است این گیاه به‌اندازه داروهای

تئوفیلین   (Theophylline)  و سالبوتامول (Albuterol)مؤثر نباشد.

سیاه دانه و تب یونجه

یکی از خواص روغن سیاه دانه، درمان تب یونجه است. تحقیقات نشان می‌دهد که ویتامین E، بتاکاروتن و بیوتین(Carotene – Biotin)  ممکن است علائم آلژی را در افرادمبتلا به تب یونجه بهبود بخشد.

خواص سیاه دانه در تشنج (صرع)

مصرف خوراکی این گیاه در هر هشت ساعت به مدت چهار هفته، تعداد حملات تشنج را در کودکان مبتلا به

صرع کاهش می‌دهد.

خواص سیاه دانه برای فشار خون بالا

طبق نظر متخصص طب سنتی، مصرف عصاره این گیاهدو بار در روز به مدت هشت هفته، کمی فشارخون

را در برخی افراد کاهش می‌دهد.

خواص سیاه دانه برای سندرم متابولیک

مصرف سیاه دانه دو بار در روز به مدت شش هفته ممکن است کلسترول تام، لیپوپروتئین (Lipoprotein) و سطح قند خون را در افراد مبتلا به سندروم متابولیک کاهش دهد.

خواص سیاه دانه برای ترک اعتیاد

استفاده‌ی عصاره این گیاه به صوررت خوراکی سه بار در روز به مدت دو هفته، ممکن است علائم ترک مواد مخدر را کاهش دهد.

سیاه دانه برای گلودرد و لوزه‌های متورم

تحقیقات اولیه نشان می‌دهد که مصرف ترکیبی از چانکا پیدرا (chanca Piedra) و سیاه دانه به مدت هفت روز، درد را در افراد مبتلا به گلودرد تسکین می‌دهد.

خواص سیاه دانه برای سرفه

مصرف خوراکی این گیاه همراه با بعضی داروهای دیگر، می‌تواند باعث بهبود سرفه و گرفتگی سینه شود. این گیاه عملکرد ریه را تقویت می‌کند.

خواص سیاه دانه برای پوست صورت و بدن

یکی از خواص روغن سیاه دانه، بهبود علائم خارش یا التهاب پوست است. بااین‌حال استفاده از پمادِ روغن این گیاه به مدت ۴ هفته، خارش یا شدت بیماری را کاهش می‌دهد.

سیاه دانه برای بیماری اعصاب

اختلالات عصبی مانند افسردگی از شایع‌ترین بیماری‌ها در سطح جهان است. این بیماری عمدتاً تحت‌تأثیر فعالیت کم در انتقال‌دهنده‌های عصبی به وجود می‌آید.

استرس به‌عنوانِ شروع‌کننده‌ی بیماری افسردگی، شناخته می‌شود و این مسئله چیزی است که پزشکان طب سنتی در مراجعین خود مشاهده کرده‌اند.

در میان گیاهان داروییِ امیدوارکننده، سیاه دانه با پایه تاریخی و مذهبی برای مدیریت افسردگی و بسیاری از اختلالات عصبی دیگر، مفید است.

خواص سیاه دانه قبل از خواب

این گیاه یک درمان‌کننده طبیعی خواب است که باعث بهبود اختلالات خواب می‌شود. افراد مبتلا به بی‌خوابی می‌توانند یک ساعت قبل از خواب، یک قاشق چایخوری عسل و سیاه دانه را مصرف کنند.

خواص سیاه دانه برای اسهال

خواص ضدالتهابی روغن سیاه دانه به کاهش علائمی مانند سوءهاضمه، حالت تهوع، نفخ، استفراغ، اسهال یا یبوست کمک می‌کند.

خواص سیاه دانه برای لاغری

زمانی که این گیاه به‌عنوان مکمل مصرف شود، می‌تواند برای مبارزه با چاقی و اختلالات متابولیک به افراد کمک کند. مطالعات اخیر نشان داده است که استفاده از آن به‌عنوان مکمل ممکن است وزن بدن را کاهش دهد.

خواص سیاه دانه برای چشم

روغن این گیاه سرشار از اسید اولئیک(امگا ۹) و اسید لینولئیک (امگا ۶ ) است. محتوای درون این گیاه آن را به یک آنتی‌اکسیدان قوی تبدیل می‌کند.

خواص ضدالتهابی قوی و میزان بالای ویتامین E  موجب کاهش سیاهی زیر چشم می‌شود.

خواص سیاه دانه برای زخم معده

سیاه دانه به طور قابل‌توجهی از ایجاد زخم معده‌ی ناشی از نکروز جلوگیری می‌کند. همچنین شدت زخم معده و ترشح اسیدمعده را بهبود می‌دهد.

خواص سیاه دانه برای زانو درد

یک مطالعه کوچک نشان داده که مصرف روزانه روغن این گیاه، ممکن است تورم و سفتی مفاصل را کاهش دهد.

 

سیاه دانه برای کلسترول بالا

شواهد در مورد اثربخشی سیاه دانه برای کلسترول بالا متناقض است. برخی تحقیقات نشان می‌دهد که مصرف سیاه دانه‌ی کامل و له شده (۱ گرم دو بار در روز، قبل از غذا به مدت ۴ هفته) باعث کاهش کلسترول می‌شود.

 

خواص سیاه دانه برای مو

خواص سیاه دانه برای سفیدی مو از هیچ‌کس پنهان نیست. برخی دیگر از فواید روغن این گیاه برای مو عبارت‌اند از:

کاهش ریزش مو _ تقویت پوست سر _ تحریک رشد مجدد مو _ حالت‌دهنده و نرم‌کننده

بهبود گردش خون در ناحیه سر

نکته: تمام موارد گفته شده در بالا باید به تجویز دکتر و رعایت تداخل دارویی مصرف شود.

آب انتقالی از دریای خلیج فارس به کاشان منتقل می شود

به گزارش گیاه نیوز به نقل از روابط عمومی فرمانداری ویژه کاشان محمدشریف زارعی در جلسه برنامه‌ریزی برای انتقال آب خلیج فارس به کاشان گفت: با توجه به سیاست‌های دولت محترم سیزدهم و اقدامات مطلوب استانداری اصفهان در راستای تامین آب استان از منابع خارج از حوزه، از جمله انتقال آب خلیج فارس در حال انجام است‌.
با توجه به اینکه فاز اول پروژه انتقال آب خلیج فارس، برنامه‌ریزی و عملیاتی شده و احتمال دارد تا سال آینده این پروژه به جنوب استان اصفهان برسد.
این فرمانداری نیز در چهارچوب سیاست مذکور پیگیری و برنامه‌ریزی نموده تا از محل خط انتقال بخشی از نیاز آبی واحدهای صنعتی را تامین نماید.

کم تحرکی چهارمین عامل مرگ و میر در دنیاست

عضو انجمن پزشکی ورزشی آمریکا(ACSM) گفت: سالانه در دنیا دومیلیون و سیصد هزار نفر به دلیل کم تحرکی فوت می کنند.
به گزارش گیاه نیوز، دکتر محمد علی طبیبی با بیان اینکه در دنیا کسی که زیر 600 قدم راه می رود کم تحرک محسوب می شود و با شیوع کرونا در ایران میانگین راه رفتن به زیر 300 قدم در بین مردم رسیده است گفت: براساس تحقیقات انجام شده در سال دو میلیون و سیصد هزار نفر بر اثر کم تحرکی فوت می کنند.
وی در ادامه با بیان اینکه 30 درصد از افراد کم تحرک به بیماری های قلبی و عروقی دچار می شوند و بیش از چهل درصد از آنان نیز به به دیابت مبتلا می شوند: کم تحرکی باعث پوکی خون، از بین رفتن گلبول های سفید و قرمز می شود، التهاب در بدن، ابتلا به دیابت، خستگی های مزمن، ضعف عضلانی و تحلیل عضلانی را به دنبال دارد که این موارد باعث ایجاد بیماری های مختلفی از جمله بیماری های قلبی عروقی، دیابت و ناتوانی در فرد می شود.
این استاد دانشگاه در ادامه افزود: همه این موارد باعث می شود تا تعداد دفعات مراجعه فرد به بیمارستان افزایش پیدا می کند و مشکلات متعددی برای فرد ایجاد می شود.
محمد علی طبیبی در ادامه یادآور شد: در سال 2018 در کشور آمریکا بیش از 32 میلیارد دلار هزینه افرادی شده است که به دلیل کم تحرکی دچار عدم تعادل شدند و به خاطر زمین خوردگی به بیمارستان مراجعه کردند.
وی در ادامه با بیان اینکه اما نقطه امیدوار کننده این است که هر فردی در هر مرحله از زندگی که باشد با ورزش کردن و فعالیت های پر تحرک جسمانی می تواند دوباره سلامتی خود را به دست بیاورد گفت: بچه های پنج تا هفت سال باید هر روز در طول هفته ورزش کنند، افراد بین 18 الی 64 باید در طول هفته بین 150 الی 300 دقیقه ورزش کنند که این ورزش ها شامل ورزش های هوازی، مقاومتی و ترکیبی داشته باشند و افراد بالای 65 سال نیز باید سه روز در هفته ورزش های تعادلی، هوازی، مقاومتی و ترکیبی انجام دهند که این ورزش ها باید زیر نظر افراد متخصص انجام شود.
رئیس هیئت ورزش بیماران خاص و پیوند کلیه شهرستان اصفهان ادامه داد: براساس مطالعاتی که انجام شده است تحرک داشتن کارکنان و کارمندان در طول ساعت کاری باعث افزایش راندمان و بازده کاری در بین آنان می شود.
محمد علی طبیبی در ادامه یادآور شد: ما برای اینکه یک سبک زندگی مناسب داشته باشیم هم باید فعالیت های جسمی و ذهنی مناسبی همچون یوگا، مدیتیشن و… داشته باشیم و این دو مورد در کنار یکدیگر یک زندگی سالم را برای ما به ارمغان می آورد.

وضعیت ناسالم هوا برای عموم مردم اصفهان

هوای کلانشهر اصفهان برای دومین روز پیاپی با میانگین ۱۵۸ وضعیت ناسالم برای عموم شهروندان را نشان می‌دهد.

به گزارش گیاه نیوز به نقل از خبرگزاری مهر مسئول امور کنترل کیفیت هوا در معاونت حمل و نقل شهرداری اصفهان اظهار داشت: میانگین شاخص هوای کلان‌شهر اصفهان امروز پنجشنبه پانزدهم تیرماه بر اساس داده‌های دریافتی ۱۷ ایستگاه پایش فعال با شاخص ۱۵۸ برای دومین روز پیاپی در وضعیت ناسالم برای عموم شهروندان ثبت شد.

جمشید لقایی گفت: براساس اطلاعات دریافتی از ایستگاه‌های سنجش آلودگی هوای اصفهان، امروز آلاینده غالب هوای این کلان‌شهر ذرات معلق ۱۰ میکرون (ریزگرد) بوده که شاخص آن برابر ۱۸۳ و در وضعیت ناسالم برای عموم شهروندان است.‌

لقایی افزود: امروز نیز شاخص ۱۱ ایستگاه شهرداری در وضعیت قرمز آلودگی است، وی ادامه داد: شاخص کیفی هوا در ایستگاه سنجش میرزا طاهر با ۱۵۳، فیض با ۱۵۴، خیابان فرشادی و کردآباد با ۱۵۷، محله ولدان (ورزشگاه میثاق) با ۱۵۹، رهنان با ۱۶۰، دانشگاه صنعتی با ۱۶۳، بولوار کاوه با ۱۶۴، خیابان شهید باهنر با ۱۶۵، پارک زمزم با ۱۷۹ و خیابان زینبیه با ۱۸۲ AQI وضعیت ناسالم برای عموم شهروندان را نشان می‌دهد.

مسئول کنترل کیفیت هوا در معاونت حمل و نقل و ترافیک شهرداری اصفهان اضافه کرد: شاخص هوا در ۲ ایستگاه سپاهان شهر و میدان انقلاب نیز با میانگین ۱۲۸ AQI در وضعیت ناسالم برای گروه‌های حساس است.

 وی افزود: با توجه به افزایش شاخص آلودگی هوای شهر اصفهان، افراد حساس مانند سالمندان و افراد دارای بیماری‌های تنفسی و قلبی، زنان باردار و کودکان باید از هرگونه فعالیت‌های سنگین و طولانی خارج از منزل اجتناب کرده و سایر افراد نیز فعالیت‌های در فضای باز را کاهش دهند.

همچنین سامانه برخط کنترل کیفیت هوای سازمان حفاظت محیط زیست (منطقه اصفهان)، امروز شاخص هوا در ایستگاه خیابان احمد آباد با ۱۵۵، پروین با ۱۶۰، بزرگراه خرازی با ۱۷۷ و خیابان رودکی با ۱۵۳ در وضعیت قرمز و ناسالم برای عموم شهروندان ثبت شد. ایستگاه سنجش هوای خیابان استانداری کماکان قطع است.

شاخص هوا در شهرهای مجاور کلان‌شهر اصفهان از جمله در شاهین شهر با ۱۶۰ AQI در وضعیت ناسالم برای عموم شهروندان است. ایستگاه سنجش آلودگی هوای شهرهای مبارکه، کاشان، قهجاورستان، سجزی، خمینی‌شهر، زرین‌شهر، نجف آباد و دولت آباد دائم قطع است.

شاخص کیفی هوا از صفر تا ۵۰ هوای پاک، ۵۱ تا ۱۰۰ هوای سالم، ۱۰۱ تا ۱۵۰ ناسالم برای گروه‌های حساس، ۱۵۱ تا ۲۰۰ ناسالم برای عموم، ۲۰۱ تا ۳۰۰ بسیار ناسالم و ۳۰۱ تا ۵۰۰ خطرناک است.

شاخص کیفی هوا ( Air Quality Index ) معیاری است که غلظت ترکیبات مختلف آلاینده موجود در هوا نظیر مونوکسید کربن، دی اکسید گوگرد، ترکیبات نیتروژن دار، اوزون و ذرات معلق ( ذرات کوچک‌تر از ۱۰ میکرومتر و ذرات کوچک‌تر از ۲.۵ میکرومتر) را که دارای حدود مجاز متفاوت با واحدهای مختلف است به یک عدد بدون واحد تبدیل می‌کند و وضعیت آلودگی هوا را نمایش می‌دهد.

تولیدانبوه عرقیات در کاشان

160 هزار تن انواع عرقیات گیاهان در کاشان تولید شد.

به گزارش گیاه نیوز به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، وحید انصاری رییس جهاد کشاورزی کاشان گفت: از ابتدای امسال تاکنون ۲۵ هزار تن گیاه دارویی از ۵۶۰ هکتار از مزارع کاشان برداشت شده که از این میزان گیاه دارویی، ۱۶۰ هزار تن انواع عرق گیاهی به ارزش ۵۰۰ میلیارد ریال تولید شده است.

وی اذعان داشت: برداشت گیاهان دارویی برای بیش از سه هزار و ۹۰۰ نفر شغل ایجاد کرده و شهرستان کاشان یکی از مناطق مساعد برای کشت انواع گیاهان دارویی از جمله نعنا، زعفران، گل محمدی، زیره سبز و سیاه، شیرین‌بیان، موسیر، پنیرک، حنا، آویشن، رازیانه، سیاه‌دانه، گشنیز، گل محمدی، بیدمشک، شوید، خاکشیر، آویشن و گل گاو زبان است.

وحید انصاری با اشاره به اینکه حدود دو هزار گونه از گیاهان موجود در کشور در منطقه کاشان می‌روید گفت: شهرستان کاشان با برخورداری از بیش از ۴۰ کارخانه صنعتی و نیمه صنعتی و هزار و ۸۰۰ کارگاه گلاب گیری و عرقیات گیاهی سنتی بزرگترین قطب صنایع فرآوری و بسته بندی گیاهان دارویی کشور محسوب می‌شود.

رئیس اداره جهاد کشاورزی کاشان ضمن  اشاره به خسارت به دشت‌های گل محمدی در شهرستان کاشان افزود: بروز سرما و سرمازدگی موجب خسارت به ۵۰ درصد از گلستان‌های گل محمدی شد.

۷۲۰۰ هکتار سطح زیر کشت محصول سیب زمینی

جشن برداشت سیب زمینی در روستای گل تپه عجب شیر با حضور مسئولین استانی و محلی برگزار شد.

 مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی در این مراسم به وضعیت تولید سیب زمینی استان آذربایجان شرقی اشاره کرد و گفت: سطح زیر کشت محصول سیب زمینی در استان آذربایجان شرقی سالیانه حدود ۷۲۰۰ هکتار است که از این سطح سالانه حدود ۲۸۵ هزار تن محصول بدست می‌آید.

جلال رحیم زاده گفت: تولید محصول سیب زمینی در سطح استان به دو صورت تابستانه و پاییزه در سطح استان است که در تابستانه، سطح زیر کشت ۲ هزار و ۵۶۰ هکتار با تولید ۱۰۵ هزار تن و متوسط عملکرد ۴۲ تن در هکتار است و در پاییزه نیز سطح زیر کشت ۴ هزار و ۹۰۰ هکتار با تولید ۱۸۰ هزار تن و متوسط عملکرد ۳۶ تن در هکتار است.

رحیم زاده در ادامه گفت: عمده شهرستانهای تولید کننده سیب زمینی شامل سراب، عجب شیر، بستان آباد، بناب و هشترود است.

وی با اشاره به اینکه سطح زیر کشت کشوری سیب زمینی ۱۲۰ هزار و ۶۰۰ هکتار و میزان کل تولید کشور چهار میلون و ۸۲۵ هزار تن است بیان کرد: استان آذربایجان شرقی از لحاظ سطح زیر کشت سیب زمینی در سطح کشور رتبه ششم و از لحاظ میزان تولید رتبه هفتم را در اختیار دارد.

مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی اظهار کرد: سطح زیر کشت سیب زمینی در سالهای گذشته به دلیل کاهش منابع آبی روان و منابع آبی زیرزمینی در سطح استان کاهش یافته است.

رحیم زاده عمده ارقام مورد کاشت سیب زمینی در سطح استان شامل آگریا، مارفونا، جیلی، اسپیریت و میلوا است.

وی همچنین گفت:عمده مشکلات کاشت سیب زمینی در سطح استان را کاهش منابع آبی بخصوص پایین رفتن سطح آب‌های زیر زمینی (چاه‌های کشاورزی)، نبود انبارهای مناسب نگهداری و ذخیره محصول تولیدی کشاورزان و نبود بازاررسانی مناسب محصول در زمان برداشت محصول برشمرد.

جلال رحیم زاده در ادامه افزود: مصرف سرانه سیب زمینی در ایران برای هر نفر ۴۳ کیلوگرم است . با توجه به مصرف سرانه سیب زمینی، میزان تولید استان بیشتر از میزان نیاز سالانه استان است و استان آذربایجان شرقی در فصولی از سال بعنوان تولید کننده و صادر کننده محصول سیب زمینی محسوب می‌شود و برخی فصول بعنوان واردکننده محسوب می‌شود که بیش از ۱۱۰ هزار تن سیب زمینی مازاد بر مصرف نیاز استان در طول سال به سایر استان‌ها صادر می‌شود.

در این مراسم نیز امام جمعه عجب شیر نیز  گفت: کشاورزان باید افتخار کنند که به شغلی مشغول هستند که خداوند می‌فرماید کار من است، اگر معلمی شغل انبیاست، کشاورزی نیز از مقدس‌ترین و پربرکت‌ترین شغل هاست که شغلی خدایی است.

وی افزود: هر کشوری در تولید محصولات کشاورزی به خودکفایی نرسد قطعاً نمی‌تواند مستقل باشد. کشاورزی محور استقلال است و اگر ما بخواهیم مستقل باشیم باید غذایمان را خودمان تولید کنیم.

حجت الاسلام محمود شربیانی از مروجان و کارشناسان درخواست کرد با آموزش کشاورزان، آنها را به تولید محصولاتی تشویق کنند که کم آب بر بوده و بازدهی بیشتری دارند.

امام جمعه عجب شیر همچنین بر لزوم تولید محصولات سالم تاکید کرد و ادامه داد: به مردم اطمینان بدهید که محصولات تولیدی کشور از لحاظ میزان استفاده از کود و سموم استاندارد است.

همچنین مدیر جهاد کشاورزی عجب شیر  در این مراسم با بیان اینکه شهرستان عجب شیر در این فصل سال سیب زمینی مورد نیاز کشور را تأمین می‌کند گفت: سطح زیر کشت سیب زمینی در شهرستان عجب شیر ۲ هزار هکتار است و این شهرستان با تولید سالانه ۸۰ هزار تن سیب زمینی به عنوان قطب تولید این محصول بوده و دارای رتبه دوم استانی است.

وی با اشاره به اینکه در شهرستان عجب شیر ۱۲ رقم سیب زمینی به صورت مکانیزه کشت و برداشت می‌شود گفت: همه ساله در بهار بازاهای کشور توسط این شهرستان تأمین می‌شود.

احمد اسلامی افزود: استفاده از سیستم‌های نوین آبیاری در همه محصولات زراعی و باغی از جمله نوار تیپ در شهرستان توسعه پیدا کرده است.

وی گفت: توزیع نوار تیپ رایگان به تعداد ۸۲ رول، توزیع بذر رایگان برای توسعه کشت حدود ۴.۵ تن (ماشک، خلر، گاودانه، تریتیکاله و نخود علوفه) انجام شده است.

اسلامی در ادامه سخنان خود گفت: طرح جهش تولید در حدود ۳ هزار هکتار از مزارع دیم شهرستان اجرایی شده است. بیمه محصولات کشاورزی نیز برای یک هزار هکتار انجام شده است.

وی افزود: مدیریت جهاد کشاورزی عجب شیر بر توزیع ۲۳ میلیون مترمکعب آب از سد قلعه چای نظارت می‌کند که ۸ روستا نیز در حال آبیاری مزارع اند.

مدیر جهاد کشاورزی عجب شیر  بیان کرد: امسال میزان خسارت به محصولات کشاورزی شهرستان شامل سرمازدگی، تگرگ، خشکسالی ۹۳۵ میلیارد تومان بوده است./فخری زندیان

سلامت بدن

سلامت بدن مهم‌ترین نعمتی که خداوند به هر انسانی عطا کرده است بدن سالم می‌باشد اغلب…