آشنایی با خواص جادویی چای سبز

آیا تا به حال دیده اید، که در جمعی مردم از چای خوردن شما انتقاد کنند و شروع به گفتن بدی های آن کنند؟ درست است که خوردن بیش از اندازه هر چیزی بدی های خودش را دارد، اما خوردن یک لیوان چای بیشتر، چیزی نیست که آنقدرها هم بد باشد.

من شخصا عاشق یک لیوان چای دلچسب و خوش طعم هستم، درست است که اگر صبح ها چای نخورم اتفاق خاصی نمی افتد اما همیشه چای اول صبح لذتی وافر به من هدیه می کند و همیشه مشتاق نوشیدن این نوشیدنی جذاب هستم.

وقتی اسم نوشیدنی های گیاهی (چه چای سبز، چه سیاه) می آید، ممکن است هر کدام اثرات متفاوتی روی اشخاص مختلف داشته باشد. از این رو نباید از توصیه های پزشکی غافل شد، چرا که این امر کاملا به شرایط بدنی اشخاص بستگی دارد. در این بین تحقیقات مختلف حاکی از آن است که نوشیدن یک یا دو فنجان چای در طول شبانه روز مشکلی به وجود نمی آورد و سلامتی ما را به خطر نخواهد انداخت.

چای سیاه و سبز هر دو از گیاهی به نام کاملیا سینسیس به وجود می آیند که فقط روش های عمل آوری متفاوتی دارند. علاوه بر خشک کردن برگ ها و نور و گرما دادن به آن، برگ های چای سیاه قبل از فرایند حرارت نهایی تخمیر می شوند.

در زیر ۱۱ فایده نوشیدن یک یا دو فنجان چای در روز را بررسی کرده ایم، البته بهتر است این نوشیدنی دلچسب را بدون قند یا شکر مصرف کنید تا بتوانید از تمام خواص آن بهره مند شوید. با ما همراه باشید.

بهداشت دهان و دندان:
مطالعاتی که توسط انجمن تحقیقات سلامت تجارت چای انجام شده، نشان می ‌دهند که چای سیاه موجب کاهش تشکیل پلاک می شود و همچنین رشد باکتری هایی را که موجب تشکیل حفره ها و پوسیدگی دندان می شود را کاهش می دهد.

ترکیبات پلی ‌فنولی در چای سیاه یافت می شوند که باکتری ‌های مسبب پوسیدگی دندان را نابود کرده و از رشد آنزیم‌ های باکتریایی که به‌ صورت ماده‌ ای چسبنده در می ‌آیند و پلاک ‌های دندانی را ایجاد می ‌کنند، جلوگیری می ‌شود.

دوستدار قلب:
مقاله «مصرف چای سبز و سیاه و خطر سکته» که در سال ۲۰۰۹ به عنوان یک تحقیق فراتحلیلی منتشر شد، حاکی از آن است که در افرادی که روزانه ۳ فنجان یا بیشتر چای می‌نوشند، ۲۱ درصد کمتر از افرادی که معمولا کمتر از یک فنجان چای سیاه یا سبز مصرف می ‌کنند در معرض خطر سکته‌ مغزی قرار دارند.

چای یک آنتی اکسیدان است:
همان‌طور که در موارد فوق نیز به آن اشاره کردیم، چای سرشار از ترکیبات پلی ‌فنول است و قادر است به عنوان یک آنتی‌ اکسیدان از آسیب‌ هایی که سیگار یا سایر مواد شیمیایی به DNA وارد می ‌کنند، پیشگیری نماید. در حقیقت این آنتی اکسیدان ها همان آنتی‌ اکسیدان ‌‌های موجود در میوه ‌ها و سبزیجات هستند که در رژیم غذایی‌ روزانه ما جای دارند و از آن ها استفاده می کنیم. این آنتی ‌اکسیدان ‌ها برای داشتن زندگی ای سالم فایده های بسیار زیادی دارند.

پیشگیری از سرطان:
اگرچه به تحقیقات بیشتری در مورد روش های پیشگیری از سرطان نیاز است تا بتوانیم به طور حتم از آن ها نام ببریم، اما تحقیقاتی که در طول سال ها انجام گرفته، مدعی است که آنتی اکسیدان های موجود در چای مانند پلی فنل و کاتچین ممکن است در پیشگیری از ابتلا به انواع سرطان نقش داشته باشند.

علاوه بر این پیشنهاد شده که خانم ها به طور منظم مصرف چای سیاه را در برنامه روزانه شان قرار دهند، چرا که این امر به کاهش ابتلا به سرطان تخمدان کمک می کند.

استخوان های سالم:
مصرف چای سیاه به سبب داشتن آنتی اکسیدان های فیتوکمیکال برای داشتن استخوان هایی قوی و سالم پیشنهاد شده است. علاوه بر این چای سیاه احتمال ابتلا به آرتروز را نیز کاهش می دهد.

کاهش خطر ابتلا به دیابت:
یک مطالعه تحقیقاتی بر روی سالمندان ساکن در جزایر مدیترانه، نشان داد که افرادی که به طور متوسط یعنی روزانه یک الی دو فنجان چای سیاه نوشیده بودند، احتمال ابتلای آن ها به دیابت نوع دو تا ۷۰٪ کاهش یافته بود.

تسکین استرس:
همه ما به مزایای آرام بخش چای سیاه واقفیم و خیلی اوقات چای را به عنوان راهی برای رهایی از استرس می نوشیم. علاوه بر این مطالعات نشان می دهند که اسید آمینه‌ ال‌ تیاتین موجود در چای سیاه استراحت و تمرکز بهتر را برایمان به ارمغان می آورد.

از طرفی مصرف منظم چای سیاه در طول شبانه روزموجب کاهش ترشح هورمون استرس‌زای کورتیزول نیز می شود. به طور خلاصه تر، نوشیدن این نوشیدنی جذاب می تواند ما را از استرس های روزمره نجات دهد.

پس چای سیاه یک نوشیدنی کاهش دهنده استرس عالی است و تقریبا همه میتوانند از آن استفاده کنند.

داشتن سیستم ایمنی بهتر:
چای سیاه حاوی آنتی ژن های آلکیلین است که به تقویت پاسخ ایمنی ما کمک می کند. علاوه‌ بر این چای سیاه حاوی ماده‌ ای به ‌نام تانن بوده که این ماده برای مقابله با انواع ویروس‌ها به بدن کمک می ‌کند. بنابراین می توانیم اینطور بگوییم که چای نوشیدن به صورت منظم، برای مقابله با ویروس آنفولانزا، مشکلات معده و ویروس های رایج در زندگی روزمره مفید است.

داشتن گوارشی سالم:
تانن موجود در چای سیاه علاوه بر کمک کردن به بهبود سیستم ایمنی بدن، در درمان بیماری‌های معده و روده نیز نقشی موثر دارد و قادر است حرکات دستگاه گوارش و فعالیت روده‌ ها را نیز کاهش ‌دهد.

افزایش انرژی بدن:
بر خلاف نوشیدنی‌ های کافئین‌ داری که میزان کافئین ‌شان از چای بیشتر است، کافئین چای سیاه موجب می شود تا بدون افزایش تپش قلب، گردش خون در مغز افزایش یابد. علاوه بر این، چای سیاه متابولیسم و سیستم تنفسی بدن را تحریک کرده و قادر است فعالیت قلب و کلیه ‌ها را بهبود ‌بخشد.

شادی آور:
اگر نوشیدن یک فنجان چای سیاه دلچسب و اعلا موجب شود تا لبخند روی لب هایتان بیاید، حالتان بهتر شود، و شما را لحظه ای از استرس های روزمره دور کند، واقعا نوشیدن آن چه ضرری می تواند داشته باشد؟

منبع: مجله سلامت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *