امیرحسین شاهرجبیان ، مهندس باغبانی و کارشناس گل و گیاهان زینتی:
نحوه نگهداری گل‌های شاخه بریده

بازدیدها: 111

با گل های هدیه چه کنیم ؟

هنگامی که گل شاخه بریده را به خانه می‌آورید یا دسته گل یا سبد گل به عنوان هدیه به شما می‌دهند، نحوه نگهداری گل‌های شاخه بریده چگونه است ؟

باید سریع گل‌ها را از درون دسته‌بندی‌، کاغذ و روبان و سیمی که به دورش پیچیده شده است خارج کنید.

ساقه‌ها را کمی چیده و کوتاه کنید و شاخه‌ها را درون آب قرار دهید. آب ظرف گل‌های شاخه بریده را هر دو روز یک بار تعویض کنید.

ظرف آب و گلدان را با کمی سفید‌کننده خوب تمیز کنید و قطره‌ای از آب سفید‌کننده را به آب گلدان اضافه کنید تا باکتری‌ها و میکروب‌ها را از بین ببرد.

زمانی که آب گلدان را تعویض می‌کنید، انتهای ساقه گل شاخه بریده را با یک چاقو به صورت مورب برش دهید.

اگر ساقه‌ها چوبی است، می‌توانید از برش‌های عمودی در انتهای ساقه استفاده کنید تا مقدار آب بیشتری از طریق آوندها به بالای ساقه برسد.

آب گل های شاخه بریده :

از میزان کمی آب در گلدان استفاده کنید به صورتی که عمق آب کم باشد تا ساقه‌ها نرم و گندیده نشود.

برای اینکه از بد‌بو شدن آب گلدان و نرم شدن و له شدن ساقه گل‌ها جلوگیری شود هیچ برگ یا گلبرگی نباید در آب باشد.

هر قسمتی از ساقه که در آب است، باید بدون برگ باشد.

برای اینکه عمر گل‌ها بیشتر شود، باید آنها را از سبد‌های میوه مانند سیب و گلابی دور نگه دارید. زیرا این میوه‌ها از خود گاز اتیلن متصاعد می‌کنند که موجب پژمردگی گل می‌شود.

نور گل های شاخه بریده :

گل‌های شاخه بریده را باید دور از پنجره نگهداشت. زیرا نور زیاد باعث می‌شود گل‌ها سریع‌تر شکفته شود و عمر کمی داشته باشد.

همچنین باید آنها را از کنار وسایل گرمایشی دور نگه داشت.

گل‌های شاخه بریده که دارای بساک هستند‌، عمر کمتری دارند باید پرچم‌ها و بساک گل را حذف کرد و چید.

مانند گل لیلیوم تا گل دوام بیشتری داشته باشد. ضمنا باید گل‌های شاخه بریده را در دمای خنک قرار داد تا دوام و عمر گل بیشتری داشته باشد.

 طول عمر گل های شاخه بریده :

راه‌های دوام و طولانی شدن عمر گل‌های سرشاخه مانند زنبق به این صورت است که  باید انتهای ساقه را به شکل اریب (کج) قطع کنید. سپس آن را تا قسمت بالای ساقه در آب بگذارید.

برای نگهداری گل رز ابتدا باید گلبرگ‌های له و پلاسیده را از گل جدا کرده و خارهای آن را از شاخه جدا کنید. سپس کمی ساقه گل را شکاف داده و در آب بگذارید.

برای گل‌هایی که ساقه چوبی خشن دارند، انتهای ساقه را له کنید و یا شکاف دهید و اگر در حال پلاسیده شدن است، ساقه‌های آن را در آب گرم یا ولرم بگذارید تا گل شاداب شود.

امیرحسین شاهرجبیان

 مهندس باغبانی و کارشناس گل و گیاهان زینتی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *